Állampolgárság

2022.04.22. 16:10

Igazi lokálpatrióta lett az olasz gyárigazgatóból

Magyar állampolgársági esküt tett Giacomo Pedranzini, a Kométa 99 Zrt. ügyvezető tulajdonosa pénteken a kaposvári városházán.

Marosi Gábor

A húsipari cég vezetője az eseményen felidézte, 1994. szeptember elsején érkezett meg Kaposvárra és azóta is itt él a családjával. – Hálás vagyok Magyarországnak, hogy lehetőséget adott nekem és remélem képes voltam rászolgálni a bizalomra – hangsúlyozta Giacomo Pedranzini. A Kométa 99 Zrt. ügyvezető tulajdonosa a honosítási ünnepségen kiemelte, az elmúlt 28 évben nemcsak a város, hanem a húsipari vállalkozásuk is folyamatosan fejlődött és büszkék arra, hogy jelenleg több mint 900 családnak tudnak munkát adni.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere köszöntőjében elmondta, Giacomo Pedranziniből igazi lokálpatrióta lett Kaposváron. Magával hozta a családját és nap, mint nap teremt értéket a városban. Hozzátette, a Kométa tulajdonosa fontosnak tartotta, hogy magyarul szólhasson az emberekhez. Soha nem szégyellte azt, hogy küzd a nyelvvel, folyamatosan képezte magát, hogy megtisztelje a magyar embereket. Szita Károly kiemelte, várta már azt a napot, amikor Giacomo Pedranzini felveszi a magyar állampolgárságot, mert ezáltal is közösséget vállal a magyar emberekkel. A Kométa ügyvezetőjét a honosítási ünnepségre családja egy része, valamint munkatársai is elkísérték. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában