Passzoló környezet

2022.05.21. 11:30

A kerékpáros versenyhez igazították a virágok színeit az idén Kaposváron

Marosi Gábor

A végéhez közeledik a kaposvári parkok és közterületek virágosítása. A város utcáira május végéig körülbelül 70 ezer tő egynyári növény kerül ki. Remeczki Rita városi főkertész érdeklődésünkre elmondta, az idei terv az volt, hogy többségében a piros, a sárga és a narancs színvilág jelenjen meg az utcákon. A Giro d’Italia kerékpáros verseny miatt azonban több helyen is rózsaszín növényeket ültettek. 


A Berzsenyi parkban az elmúlt napokban több lila és rózsaszín petúnia került a földbe. Egy négyzetméterre 25 tövet raktak le a szakemberek. Remeczki Rita kiemelte, néhány ágyásba az eredeti terveknek megfelelően vöröses és piros virágok is jutottak. A munkákat egy külsős vállalkozó végzi a városban, a növények gondozása is a cég feladata. A virágosítás több tízmillió forintba kerül évente. A főkertész hozzátette, több más településhez hasonlóan azt szeretnék elérni, hogy mind több évelő növény és egyre kevesebb egynyári virág legyen a közterületeken. Előbbi ugyanis jóval olcsóbb, mint az utóbbi, és 10-15 évig is díszíti a várost. 
Fotó: Muzslay Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában