Kormánybiztos

2022.05.29. 13:54

A régió felemelkedéséért dolgozik az új somogyi kormánybiztos

Koszorus Rita

A Dél-Dunántúl régió fejlődéséért felelős kormánybiztosként folytatja munkáját Móring József Atilla, a Somogy 3-as választókerület országgyűlési képviselője. Navracsics Tibor, területfejlesztésért felelős miniszter kérte fel a somogyi politikust Orbán Viktor miniszterelnök döntése alapján a munkára.
– Hatalmas megtiszteltetés volt ez a felkérés számomra, ezért nem gondolkodtam azon vállaljam –e,mert ha ebben a formában szolgálhatom már nem csak a somogyi, hanem a baranyai és tolnai embereket is, akkor ennek így kell lennie, fogalmazott a kormánybiztos.

2015-ben Somogy megye fejlesztéséért felelős miniszteri biztosként dolgozott a megyében élőkért, a mostani feladat azonban Móring József Attila szerint egy jóval nagyobb kihívás. – Hiszen három megyét ölel fel a régió és a Dél-Dunántúl sajnos elég rossz mutatókkal rendelkezik. A korfa elég aggasztó, elidősödő a lakosság és az elvándorlás is az elmúlt évtizedekben jelentős volt, illetve országhatár is található a régióban. Így azt gondolom, hogy nagy kihívás olyan fejlesztéseket megvalósítani amelyek, megállítják a leszakadást, fogalmazott a somogyi kereszténydemokrata politikus. Hozzátette: izgalmas és komoly feladatot kapott, hiszen a három megyének meg kell találnia az együttműködés azon formáját, amellyel nem egymás rovására, hanem egymást erősítve tud fejlődni az egész Dél-Dunántúl régió.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában