Gólyahír

2022.05.12. 16:53

Átadták a háromezredik kaposvári babadobozt

K.G.

Szalai Máté, egy három héttel ezelőtt született kisfiú és szülei kapták meg a kaposvári önkormányzat háromezredik ajándékcsomagját, amely évek óta minden kaposvári kismamát megillet. 

A praktikus holmikkal megtöltött jubileumi babadobozt – amely takarót és szundikendőt éppúgy rejtett, mint egy kézikönyvet a szoptatásról – Szita Károly polgármester személyesen vitte házhoz a család védőnőjének társaságában. 

Forrás: Muzslay Péter

A kezdeményezés 2016-ban indult útjára, azóta kapják a doboznyi meglepetést a kisgyermekes párok a megyeszékhelyen. Nemcsak a szülőknek, a nagyszülőknek és a rokonoknak öröm a gyermekáldás, hanem az egész városnak – ezekkel a szavakkal köszöntötte az édesanyát, Szalai-Csiki Klárát és az édesapát, id. Szalai Mátét a polgármester. 

Évente átlagosan 500 gyermek születik Kaposváron, és bár a koronavírus-járvány visszavetette a születések számát, reménykednek annak elérésében, hogy újra kedvező demográfiai helyzetbe kerülhet a város. 

Ennek megfelelően lombosodnak azok az életfák, melyeket a Kaposváron született gyermekek emlékére állítottak.  A bölcsődéket és a játszótereket is folyamatosan fejlesztik, tette hozzá a polgármester. 

A megajándékozott pár elmondta, hogy ők bár késői szülőknek számítanak, a baráti társaságukban mostanában egyre többen vállalnak gyermeket. A kisfiú a kaposvári kórház felújított szülészetén látta meg a napvilágot a család nagy örömére.       

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában