Okmányok

2022.05.26. 13:45

Hétvégi nyitvatartással segítenek a kormányablakok

A veszélyhelyzetben lejáró személyazonosító okmányok már csak 2022. június 30-ig érvényesek. A lejáró személyazonosító igazolványok, vezetői engedélyek és útlevelek cseréjét május végétől június végéig pünkösd vasárnap kivételével hétvégén is igényelni lehet.

Turbéki Bernadett

Fotó: Kovács Tibor

Országosan 121 kormányablak lesz nyitva, Somogyban hét helyen várják az ügyfeleket. A megyeszékhelyen a Kossuth téri és a Nagy Imre téri kormányablak lesz nyitva szombaton- és vasárnaponként 8-14 óráig, de lehet érvényesíttetni Barcson, Fonyódon, Marcaliban, Siófokon, és Nagyatádon is a lejáró okmányokat. Országosan csaknem 500 ezer ügyfelet érint az okmányok érvényességének szükséges. 

– A május eleji megyei adatok szerint Somogyban több mint 15 ezer személyi igazolványt, 12 ezer vezetői engedélyt, és 5500 útlevelet szükséges meghosszabbítani június 30-ig – mondta Boldog-Ellenberger Szilvia, a Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatalának hivatalvezetője. 

Forrás: Kovács Tibor

Felhívta a figyelmet a mobilizált kormányablakokra, amely lehetőséggel az ügyfelek 60 százaléka él. A vezetői engedélyeket érdemes ügyfélkapun keresztül, online felületen megigényelni, mert így 4 ezer forintot spórolhatunk. Ennek feltétele, hogy a háziorvos kiállítsa és feltöltse az alkalmassági vizsga eredményét a felületre és egy három évnél nem régebbi digitális fotó is szükséges hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában