Lehetőség

2022.05.19. 14:00

Lehet nevezni a Kék Hullám Zászló strandminősítésre

Indul az idei balatoni strandminősítő megmérettetés. A Balaton régió önkormányzatait tömörítő Balatoni Szövetség 2022-ben újra meghirdette a korábban hagyománnyá vált kezdeményezését.

Góz Lilla

A Kék Hullám Zászló strandminősítés 2021-ben a pandémia ellenére rekordszámú jelentkezővel zajlott, amelynek során egytől öt csillagig kaphatnak értékelést a résztvevők. A jelentkező helyszíneket június közepén látogatja majd végig a minősítést végző bizottság, jelentkezni május 31-ig lehet. A minősítést végző bizottság a Balatoni Szövetség mellett a Balatoni Turizmus Szövetség, a Nők a Balatonért Egyesület (NABE), a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a Balatoni Kör és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) delegáltjából tevődik össze. 


Az értékelés egy harminckettő szempontot tartalmazó pontozólap alapján történik majd, melyen vizsgálják a parkolási lehetőségeket, a környezet állapotát, a családbarát szolgáltatásokat, az akadálymentesítést, de a strandi büfék kínálata, a vizes helyiségek állapota is befolyásolja a pontozást. 


Idén két különdíjat adnak át, a Balaton családbarát strandja és a Balaton legzöldebb strandja címet. A jelentkezési lapot és a felhívást a www.balatoniszovetseg.hu honlapon lehet megtalálni. Góz Lilla 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában