Giro d'Italia

2022.05.08. 09:00

Mark Cavendish nyerte a Giro harmadik szakaszát, mely Kaposvár és Balatonfüred közt zajlott

Elérkezett a verseny napja, az izgalom a tetőfokon és mindenki szurkolni jön ki Kaposvár szívébe. Nálunk a rajt pillanatától kezdve, a bukásokon át a célba érkezésig közvetítjük a versenyt, ebben a fejlődő cikkünkben.

Szőke Krisztián

Forrás: Giro d'Italia

17:40
Beértek a célba Balatonfüreden a Giro d'Italia versenyzői. A győztes Mark Cavendish, ő gurult át elsőként a célvonalon. 

 

 

17:33
Átgurult a mezőny az 5 km-es kapun Balatonfürednél. A csapatok taktikája most kezd életbe lépni. 

17:25
Tihanyra kanyarodtak rá a bicikliversenyzők, élen Pascal Eenkhoorn akinek a sebessége közel 60km/órára is felugrott a hegyi sprint hajrájában. 
 

17:15
A Balaton északi partjánál suhannak a versenyzők, a festői badacsonyi táj és borospincéket maguk mögött hagyva kevesebb mint 30 kilométer van vissza a távból. A verseny ami eddig 170 km-en át tartott csak most fog igazán elkezdődni, ezekben az utolsó kilométerekben.  
 


17:00
Szita Károly és Gelencsér Attila is szurkolt a magyar fiúknak az egész verseny alatt.
 


15:20
A versenyzők a táv felén, az az 100 km-en már túl vannak. 
 

Forrás: giroditalia.it

 

14:55
86 km elteltével Zalakorson hajt keresztül a Giro versenyzői, ahol a szurkolók a résztvevőkkel párhuzamosan haladva drukkolnak. 

14:47
Újabb keppekkel frissítjük galériánkat.

 

 

14:25
Nagykanizsára ért a mezőny, ott is hatalmas szurkolótábor köszönti a versenyzőket, és bíztatják a magyar Giro d'Italia versenyzőit is. 
Elsőhelyen Filippo Tagliani halad közel 40 km/óra sebességgel, és több mint kettő perc előnnyel.  
 



14:05
Már 50 km-t megtettek a Giro d'Italia résztvevői. És lassan elhagyják Somogy megyét, ugyanis Pogányszentpéternél járnak.

Forrás: www.giroditalia.it



13:55
A Böhönyén tudják, hogyan kell stílusosan szurkolni a kerékpár versenyzőknek, van aki tudja is, hogyan kell.

Forrás: @Vanik Zoltan

 

13:30

Megérkeztek a versenyzők az első frissítő zónához. 
 

A Kapos Étterem munkatársai sem hagyták ki a közös fotót a Giro kabalaállatával. 

13:25
Fotókkal mutatjuk milyen volt a rajt. 

 

 

13:15
Így várták olvasóink Nagybajomban a versenyen résztvevőit.
 

Forrás: MW


13:07
Kaposváron a Jutairól is szurkoltak a kerékpárversenyzőknek.


13:00
Újabb videó az elsuhanó szakaszról a Vásártéri út és a Jutai út kereszteződésénél. 


12:42

Ide kattintva, egyetlen pillanatról sem maradsz le a versenyből az M4Sport élő közvetítése segítségével. 

12:35

Folyamatosan növekszik az érdeklődő tömeg a somogyi megyeszékhelyen. 

12:30

A kerékpáros körverseny érinti Böhönyét is, ahol az Önkormányzati Tűzoltóság egyenruhásait hozta lázba a verseny. Színes lufikkal dekorálták ki szolgálati járművűket és feldíszített kerékpáron érkezetek többen megkeresni a településen a legjobb helyet, ahonnan szurkolhatnak. 

12:24

Valter Attila szerint a kaposvári szurkolók hozzák a pesti szintet, mondta a sportoló a Kossuth téren. Te kinek szurkolsz? 

12:16

Folyamatosan gyülekeznek a szurkolók, akik a vasárnapi ebéd elfogyasztása helyett a sport izgalmakat választották. Voltak olyanok is, akiket elküldtek a rendőrök, mert rossz helyet néztek ki a szurkolásnak. Az egyenruhások ugyanis már elfoglalták helyeiket, hogy biztonságban bonyolíthassák a Giro d'Italiát.

Olvasónk fotója.

12:14

Kukkants le a Kossuth térre élő videónk segítségével! 

12:10

Megnőtt az egy négyzetméterre eső helikopterek létszáma a somogyi megyeszékhely felett. Mindenki nyugodjon le, ez csak azért van, mert a legjobb szögből igyekeznek rögzíteni a Giro d'Italia kaposvári rajtják az operatőrök.

12:04

A kísérőautók már mozgolódnak, a kaposváriak egy része pedig keresi a legjobb helyet, ahonnan látni fogják a sportolókat. 

12:00

Neszményi Zsolt, Somogy megyei kormánymegbízott sem hagyta ki a lehetőséget, hogy egy világverseny résztvevőinek szurkoljon Kaposváron. A kormánymegbízott feleségével posztolt közös fotót a sporteseményről. 

 

11:56

Kitekintés a szomszédba

Zalában, Nagykanizsán is átsuhannak a versenyzők a Giro harmadik, hazai szakaszán. 

11:50

Kevesebb, mint egy óra és indul a harmadik etap rajtja. Addig is megmutatjuk, milyen volt a tegnapi hangulat: nézzétek meg, hogyan kellene szurkolni a somogyi szakaszon. 

11:40

Elkezdték a versenyző csapatok a bemutatkozást Kaposváron. A Bardiani csapat  saját közösségi oldalán mutatta meg szurkolóinak a nem mindennapi helyszínt és a csapatbemutatót. 

11:35

Aki él és mozog Kaposváron az a Kossuth téren várja az izgalmat. Sőt, olyan mértékű a Giro-láz a somogyi megyeszékhelyen, hogy aki nem él és nem mozog, az is ott van, így ez az őshüllő is, amely valószínűleg időkapun keresztül szökhetett át a Giro d'Italia somogyi szakaszára. Köszönjük olvasónk fotóját! 

11:30

Nagybajomban nem csak a városközpont, de a helyi esküvői ruhaszalon is kerékpáros lázban ég. A formabontó pink színű menyasszonyi és koszorúslány ruhák vették át a klasszikus darabok helyét a kirakatban. 

11:20

Olvasónk küldött néhány hangulatfotót a kaposvári Kossuth térről, ahol mindenki Giro lázban várja a mezőnyt. Ha neked is van képed hozzá, ne habozz küldd el nekünk és mi megjelentetjük. Küldj fotót a Giro-ról a [email protected] email címünkre, a Facebook oldalunkra messengeren, vagy használd a GiroSonline hashtaget! 


11:10

Ha komppal kelnétek át a Balatonon, nem árt tisztában lenni azzal, hogy a tavon is forgalomkorlátozás van érvényben a kerékpáros körverseny miatt. 

11:05

Nagybajomban már izgatottan várják a sportolókat a Giro d'Italia somogyi szakaszán. Színben passzoló dekorációval készültek a somogyi városban. 

11:00 A sportesemény elkezdődött
Megtelt a tér rengeteg emberrel és pavilonokkal.  Ha teljesíted a sátraknál a kihívásokat, cserébe ajándékokkal jutalmaznak. 
 



 09:00 Forgalom korlátozás
A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság értesíti a közlekedőket, hogy az alábbi forgalmirend-változás lép életbe az illetékességi területén:
 

A versenyzők 12 óra 25 perckor rajtolnak Kaposvárról, a Kossuth térről, majd a Fő utca - Dózsa György utca - Budai Nagy Antal utca - Újpiac tér - Áchim András utca - Vásártéri út - Jutai út - Hajnóczy József utca útvonalon hagyják el Kaposvárt. A mezőny a 610-es számú főúton halad tovább, majd Kaposfőnél a 61-es főútvonalon Nagybajom – Böhönye – Iharosberény – Pogányszentpéter településeken keresztül távozik Zala megye irányába.
A forgalomterelések következtében jelentős torlódásra kell számítani a lezárt útszakaszok környezetében is, és előfordulhat, hogy a közlekedő járműveknek több órás várakozásra kell számítaniuk.
 



Arról korábban már írtunk melyek azok a szakaszok, ahol ne pihentessük az autónkat május 7-8-án, ugyanis az útban lévő gépjárműveket elszállíttatják. Most viszont arról számolunk be, hogy miként érinti a buszos közlekedőket és a gyalogos forgalmat:

- Május 8-án a belvárosi üzletek, így a Corso üzletház is csak gyalogosan lesz elérhető! 

- A kávézók, éttermek nyitva lehetnek, de a Kossuth tér és a Hotel Dorottya közötti szakaszon, ahol a mezőny is elhalad, korlátozásokra kell számítani. 

- Azoknak, akik a Giro mezőnyét szeretnék megnézni, vagy vásárolni, fogyasztani jönnek a belvárosba azzal kell számolniuk, hogy számos parkolóhely a szervezők kérésére le lesz zárva, a korlátozás időszakosan érinti például a Belvárosi Parkolóházat és a Bajcsy-Zsiliniszy utcát is! 

- A Tesco, az Obi és a környékbeli üzletek, éttermek stb. elérhetőek lesznek, de csak Berzsenyi utca felől, mert a Vásártéri út ideiglenesen le lesz zárva. 

- Vásár és piac nem lesz május 8-án!

 

Május 8-án, vasárnap a rendezvény zökkenő mentes lebonyolítása végett a Kaposvári Közlekedési Zrt. érintett járatai nem közlekednek:

 

 

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában