Fotók és videó!

2022.05.01. 15:57

Sokat szelídült, de még mindig nagy élmény a CrossRun

Több év kényszerű kihagyás után, ezen a hétvégén ismét megrendezték a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusának akadályfutó versenyét a CrossRun-t.

Barkóczy László

A kaposvári egyetem vezetősége évekkel ezelőtt már mert álmodni egy merészet, és meglovagolva az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő akadályfutó sport iránti kedvet, megrendezte versenyét, akkor még KE CrossRun néven. A verseny az évek alatt folyamatosan fejlődött és jobb lett, a jó hangulatú futásból évek alatt lett tényleges erőpróba.
Sajnos aztán a koronavírus, mint olyan sok mindent, ezt a versenyt is évekre maga alá temette. Ezért is volt most nagy felüdülés minden akadályfutó számára, hogy az egyetem nem engedte el végleg a versenyrendezést, és ismét rajthoz állhattak a sportág rajongói. Ebben most is a Magyar Honvédség és a Lovasakadémiai Sport Club segített.

Az igazán szeretett elemeket megtartották ebben az évben is. Egyéniben, csapatban is lehetett indulni, sőt hivatalos MEFOB verseny lévén, a Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokság egyik futama is volt a hétvégi megmérettetés. De rendeztek gyermekfutamokat, és az egyre népszerűbb Dog Cross sem maradhatott el. Ez utóbbinál minden induló a kutyájával együtt teljesíthette a kitűzött távot.

Az egyéni indulóknak nyolc kilométert, vagyis két kört kellett teljesíteniük, a kutyával indulóknak, és a csapatoknak fejenként négyet, míg a gyerekeknek ezer méter volt a táv.

A szervezők fontosnak tartották, hogy mindenki vizes legyen, így a pályát több helyen víz borította. Komoly mászós, erőt igénylő akadályt ebben az évben nem találtunk a pályán, így most a futóteljesítmény kapott nagyobb szerepet.

A versenyre a különböző kategóriákban több mint háromszázan neveztek, és legalább még egyszer ennyien kilátogattak az esemény helyszínére. Így egy nagyon jól szervezett, családias versenyen bizonyíthatott mindenki magának, ismerőseinek,  kutyájának.

Címkék#Cross Run

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában