Magyarok Kenyere

2022.07.14. 18:45

Búzagyűjtő napot tartottak Somogyszobon

Somogyban is teljes gőzzel aratják a búzát. Az utakon egyre gyakrabban találkozhatunk kombájnokkal és gabonát szállító járművekkel, amelyek a somogyszobi gyűjtőpont felé tartanak.

Turbéki Bernadett

A gazdák az egész éves munkájuk betakarítása mellett a munkával párhuzamosan gondolnak a Magyarok Kenyere-15 millió búzaszem kezdeményezésre, amelyet 12 éve indítottak el. A magyarság összetartozását szimbolizáló adománygyűjtésben 2021-ben 306 somogyi gazda, több, mint 33 tonna búzát ajánlott fel, amelyből a barcsi malom őrölt lisztet. 

A megye több területén fellelhető gyűjtőpontok közül elsőként a somogyszobin jelentkezett gazda a felajánlásával. Az alkalomhoz szervezett búzagyűjtő nap kapcsán Szászfalvi László országgyűlési képviselő hívta fel a figyelmet az adakozás örömére, az összefogás fontosságára. Szabó Tamás, a Somogy megyei MAGOSZ elnöke elmondta, hogy a tavalyi évben a gazdák jószándékú adományaiból, csaknem 7 ezer rászoruló részesült a megyében. 

Madarász Zoltán, a NAK Somogy megyei elnöke véleménye szerint megyénk gazdálkodói legyenek hálásak az égi áldásért, amely nélkül alföldi gazdatársaink idén lehet, hogy nem adományozók, hanem adományra szorulók lehetnek. Mocz András, a gyűjtőpont vezetője az adakozásra, e nemes program támogatására hívta fel a gazdatársak figyelmét, kérte, hogy mindenki lehetőségeihez képest érezze át személyes felelősségét az össz-magyarságért. Szabó Tamás egy nagyon fontos gondolattal zárta az eseményt: Minden magyar felelős minden magyarért!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában