Időközi voksolás

2022.07.04. 12:21

Választás Őrtilosban: egy húron pendülnek

Kelei Zita nyerte meg az őrtilosi időközi önkormányzati választást vasárnap.

Marosi Gábor

Illusztráció

Fotó: MW

Kelei Zitára, a Fidesz-KDNP színeiben induló polgármester-jelöltre 174-en voksoltak, kihívója, a független Darázsi Szilárd 97 szavazatot kapott. A határ-menti településen azért írtak ki választást, mert a képviselő-testület korábban feloszlatta magát. Az őrtilosiaknak ezért új képviselőket is választaniuk kellett. Az új testületet Tóthné Iváncsics Gyöngyi, Gócza József, Kozmáné Lukoviczki Katalin és Baskiné Füle Ildikó alkotják majd. A megválasztott képviselők közül hárman teljesen újak a politikában, korábban azonban külsősként segítették Kelei Zita munkáját – tudtuk meg a megválasztott polgármestertől.

Kelei Zita érdeklődésünkre elmondta, nagyon izgult és félt az eredménytől. Attól tartott, hogy azok a képviselő-jelöltek is bekerülnek az új testületbe, akik korábban „bomlasztottak”. – Nem gondoltam, hogy ennyire simán nyerünk majd és egyetlen olyan képviselőt sem választanak meg, akikkel nem tudunk együtt dolgozni – hangsúlyozta Kelei Zita. – Szerencsére mind a négy képviselővel hasonló a gondolkodásunk, ezért azon dolgozhatunk közösen, hogy fejlődjön a település – tette hozzá a megválasztott polgármester. Kelei Zita kiemelte, legfőbb céljuk most az, hogy a megkezdett beruházásokat, mint a 600 millió forint értékű Murakeresztúr és Őrtilos közötti kerékpárutat, a 120 millió forintos „Élhetőbb Településért”, valamint a 40 millió forintos útfelújítást befejezzék és újabb pályázati lehetőséget ragadjanak meg. 

Korábban beszámoltunk arról, hogy az elmúlt héten időközi választást tartottak Somogy néhány településén.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában