Suhanás

2022.08.30. 07:00

Kerékpárral tekerhetünk a Balatonig Budapestről, elkészült a bicikliút

Összesen 108 kilométert tekerhetnek a kerékpárosok a magyar tengerig, hosszas előkészület, tervezés és kivitelezés végén elkészült a Buba, vagyis a Budapest–Balaton kerékpárút utolsó szakasza is.

K. G.

Kontrát Károly, Veszprém megye 2. számú választókerületének fideszes országgyûlési képviselõje (b1), Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, Székesfehérvár fideszes országgyûlési képviselõje (b2), Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelõs államtitkára (b3) és Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese (b4) a Budapest-Balaton bicikliút legújabb, 27,4 kilométer hosszú, Székesfehérvár-Balatonakarattya közötti szakaszának átadásán, Balatonakarattyán 2022. augusztus 26-án. MTI/Bruzák Noémi

Fotó: Bruzák Noémi

A hétvégén átadták a Székesfehérvár és Balatonakarattya közötti utolsó szakaszt is, így a főváros határától a Balaton keleti partjáig már végig lehet biciklizni biztonságos, kényelmes körülmények között. Egy olyan útvonalat határoztak meg, ami látványos, és turisztikai szempontból is érdekes, számolt be erről Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős államtitkár. Júniusban a Budapesttől Etyekig tartó szakaszt helyezték forgalomba, ez kibővült a Velencei-tóig, és a hétvégétől Balatonakarattyáig. 
2018 óta majdnem 12 milliárd forintot fordított a kormány az uniós forrásokon kívül ilyen fejlesztésekre. Az átadáson Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő ismertette, hogy uniós szinten a 3. legtöbbet bicikliző nemzet a magyar, a tavalyi év pedig rekordnak számít, mert soha annyian nem bicikliztek még itthon, mint 2021-ben. 
 

Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában