KÖTÉL Egyesület

2022.08.14. 15:29

Kösd fel a gatyát!

Hát a srácok megtették! A KÖTÉL Egyesület ugyanis sikeresen teljesítette az éves minősítő gyakorlatát szerdán, ezzel további egy évre jogosultságot szerzett arra, hogy a hivatásos tűzoltók jelenléte nélkül, önállóan is végezhet tűzoltási, műszaki mentési feladatokat.

Fotó: Katasztrófavédelem

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság online publikációjában osztotta meg a jó hírt.  Ahhoz, hogy a hivatásos tűzoltók jelenléte nélkül tudjanak önállóan feladatott ellátni, évente egy gyakorlati vizsgát kell tenniük. A gyakorlati feladat komoly koncentrációs képességet és erőt vett igénybe. A feltételezés szerint a Deseda-tónál található Fekete István Látogatóközpont gépházában tűz ütött ki, és egy ember az épületben rekedt. Az önkéntes tűzoltók a kiérkezést követően felderítették a helyszínt, majd szakszerűen, légzőkészülék használatával behatoltak az épületbe. A beavatkozók rövid időn belül megtalálták a tűz forrását és megfékezték a lángokat  , miközben a bajba jutott dolgozót is kimentették.
Idén már több mint hetvenszer riasztották a KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltóit, akik a viharkárok felszámolásától eltűnt személyek keresésén át, szabadtéri tüzek oltásáig számos beavatkozásban vettek már részt, erősítve ezzel Somogy megye tűzvédelmét és biztonságát.

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában