Lehetőség

2022.09.29. 12:00

Egy somogyi vendégházra szavazhatunk október 6-ig

G. L.

Elindult az Év Kilátója és az Év Turistaháza pályázatok közönségszavazása. Hétfőtől szavazhatnak a természetjárók az Aktív Magyarország által harmadik alkalommal meghirdetett pályázat jelöltjeire. A szervezők célja, hogy minél többen ismerjék fel az aktívan eltöltött szabadidő fontosságát, és induljanak el, fedezzék fel az ország legszebb panorámáit, leghangulatosabb turistaszállásait. A pályázók között az idén egy somogyi szerepel, a zselickisfaludi Haracsi Vendégház. 
A két kategóriában több tucat nevezés érkezett, melyek közül a közönség választhatja ki, hogy melyik kilátó, illetve turistaház legyen idén az ország kedvence. A beküldött pályázatok közül szakmai zsűri válogatta ki a tíz-tíz legjobbat. Olyan jó állapotú, rendezett környezetű célpontok kerültek be, amelyek izgalmas kerékpáros vagy gyalogos turistautak mentén fekszenek. 2020-ban a balatonboglári Xantus János Gömbkilátó, tavaly pedig a Tisza-tavon található Bölömbika-kilátó volt az Év Kilátója pályázat nyertese. Szavazni az Aktív Magyarország Facebook-oldalán lehet a képek kedvelésével október 6-ig. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában