Fotók és videó!

2022.09.05. 17:15

Gépészes pedagógus lett az év somogyi informatikatanára

Gépészes pedagógus nyerte el a Precognox Kft. pályázatán a Somogy megye Év Informatika Tanára díjat, melyet hétfőn, a kaposvári szoftverfejlesztő cégnél adtak át.

Turbéki Bernadett

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Informatikatanároknak hirdetett pályázatot a kaposvári Precognox Kft. szoftverfejlesztő cég. Korábban is törekedtek arra, hogy oktatási intézményekben modernebb eszközökkel segítsék a modernebb tanulást. Idén meghirdették az év somogyi informatikatanára pályázatot, amelynek köszönhetően öt tanárt részesítettek 300 ezer forint értékű tárgyjutalomban.

Fotók: Lang Róbert

– Sokan krónikus szerénységgel küzdenek. Jóval több pályázatra számítottunk, mint amennyi beérkezett – mondta Jóföldi Endre, a Precognox ügyvezetője, aki szerint észre kell venni az oktatási eszközök hiányából adódó hátrányokat és folyamatosan azok megoldására kell törekedni. – Míg egy városi sportcsapat éves támogatására akár 50 millió forintot is fordítanak, addig ekkora összeg egy egész város iskoláinak informatikai fejlesztését megoldaná. Bár a 1,8 millió forint, amely a támogatók segítségével összegyűlt, csepp a tengerben, mégis tehettünk valamit a fejlesztés érdekében – tette hozzá. A pályázók jutalma ugyanis 300 ezer forintnyi fejlesztési lehetőség volt, amelynek az általuk képviselt intézmények örülhettek, ahol tanítanak.

 

– A jelenlegi eszközök modernizálása nagyon időszerű, és fel lehetne turbózni az oktatást azzal, ha az informatikát más tantárgyak keretében is használjuk – mondta Czimmermann Gergely, aki ötödik helyezést ért el a pályázaton. Monitorokat kért a Honvéd Utcai Tagiskolának, ahol tanít. A harmadik és az első helyet is gépészes pedagógusok nyerték, így intézményük összesen 600 ezer forintnyi eszközfejlesztésnek örülhet.

 

– Nem számítottam rá, hogy én leszek az év informatikatanára Somogyban, de örülök, főleg azoknak az eredményeknek, amelyeket a diákokkal elértünk. Egyikük 735 induló közül 34. lett egy ÁSZÉV versenyen – mondta Andrikóné Maza Szilvia, aki 2022-ben a Somogy Informatikatanára díjat vehette át a szakmai zsűri döntése alapján.


 

 

A díjazottak listája:

– 1. helyezett: Andrikóné Maza Szilvia (KSZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium)
– 2. helyezett: Péterffyné Takács Katalin (Siófoki SZC Mathiász János Technikum és Gimnázium)
– 3. helyezett: Horváth Ottó (KSZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium)
– 4. helyezett: Raskoványi Miklós (Kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium)
– 5. helyezett: Czimmermann Gergely (KKZKÁI Honvéd Utcai Tagiskola)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában