Felhívás

2022.09.28. 12:54

Katonai helikopterek gyakorlatoznak Siófok környékén

A Magyar Honvédség kijelölt alakulatai az Európai Védelmi Ügynökség szervezésében október 3-a és 21-e között nemzetközi helikopteres repülő harcászati gyakorlatot hajtanak végre – olvasható Siófok honlapján. A várost a Magyar Honvédség pápai bázisrepülőtere tájékoztatta a gyakorlatról.

Sonline

Újdörögd, 2022. szeptember 1. Mi-24 típusú harci helikopter a Magyar Honvédség (MH) harc- és reagálóképességének növelése kapcsán elrendelt különleges mûveleti gyakorlaton az MH Bakony Harckiképzõ Központ "romváros" területén Újdörögdön 2022. szeptember 1-jén. MTI/Vasvári Tamás

Fotó: Vasvári Tamás

A hazánk európai uniós szerepvállalásából fakadó többnemzeti harcászati gyakorlat a Magyar Honvédség helikopter-személyzeteinek legmagasabb szintű harcászati képzését valósítja meg, illetve ennek keretében történik a helikopter harcászati oktatók képzése és kvalifikálása is.

A Magyar Honvédség, illetve a külföldi harcászati erők a gyakorlat keretében a siófok-kiliti repülőtéren katonai helikopterek számára üzemanyagtöltést hajtanak végre október 3-a és 21-e között, hétfőtől péntekig a nappali időszakban.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában