Tüzelő

2022.09.04. 17:30

Kemény lombos fát keres a lakosság

. Van olyan kereskedés, ahol a rezsicsökkentés módosításáról szóló, másfél hónappal ezelőtti bejelentés óta majdnem az egész éves tűzifamennyiséget eladták.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Róbert

Mint arról lapunk beszámolt továbbra is akadozik a tűzifaellátás Somogyban. – A Sefag Zrt. nagy figyelmet fordít a természetvédelmi szempontok érvényesülésére, emiatt gazdálkodásunkba beépült, hogy a vegetációs időszakon belül kisebb volumenben végzünk fakitermelést – közölte érdeklődésünkre a társaság. –  A háború, a gázár emelés okozta erőteljes lakossági kereslet miatt kis mértékben módosítottunk ugyan a termeléseink ütemezésén, ennek ellenére jelenleg a kereslet elhagyta a kitermelés volumenét. Ebből adódóan átmeneti fennakadások tapasztalhatóak, amelyek az őszi, nagyobb léptékű fakitermelések elindulása után terveink szerint normalizálódnak. 

A zrt. tájékoztatása szerint a lakosság elsősorban kemény lombos tűzifát keres, amelyet csak hosszabb szállítási határidőre tudnak vállalni. A lakossági befizetéseket a fakitermelés ütemében fogadják az eddig is keresett és rendelkezésre álló fafajok tekintetében. Azt is közölték:  a lakosság egyre nagyobb mértékben keresi a konyhakész (hasított, darabolt) tűzifát, amelynek kiszolgálása érdekében több fejlesztést kezdeményeztek.

Fotós: Lang Róbert

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában