Családalapítás

2022.09.26. 09:00

Magasba emelték a piciket a családokért

Magasba emelték a szülők gyermekeiket a hétvégén Kaposváron is a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom rendezvényén. A néhány másodpercig tartó megmozdulás célja az volt, hogy minél többen álljanak ki a gyermekvállalás és a családalapítás fontossága mellett. Az országban egy időben 35 településen tízezernél is több gyermeket emeltek fel.

Marosi Gábor

Fotó: TIBOR KOVACS

Több mint hetven gyermeket emeltek a magasba szombaton délelőtt 11 órakor Kaposváron. Csak azok a picik „maradtak a földön”, akik alig pár hetesek és a babakocsiban aludtak. Pap-Tóth Barnabás feleségével és két gyermekével vett részt az eseményen. Érdeklődésünkre elmondta, párjával mindig is közepes méretű családot szerettek volna, ami szerencsére sikerült. Az eltervezett sorrend azonban az volt, hogy először házat és autót vesznek, majd ezután vállalnak gyermeket. A vártnál viszont előbb megérkeztek a gyerekek, de ezt egyáltalán nem bánják – tette hozzá a toponári férfi. 


Kis-Kovácsné Barbinak kettő és négyéves fiai vannak. A kaposvári édesanya a rendezvényen elmondta, nagy családból származik, összesen kilencen vannak testvérek, ezért számára természetes a családi lét. Kiemelte, nehéz gyermeket nevelni, de ettől kerek az élet, és abban bízik, hogy szülhet még utódokat. 
A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kaposvári rendezvényén a zenés előadások és az aikidóbemutató mellett több programmal is várták a családokat. A gyerekek kipróbálhatták a különféle kézműves foglalkozásokat. Megtanulhattak botozni, vívni és ostorozni, és ha az akadálypályát is teljesítették és megszerezték a pecséteket, akkor ajándékot kaptak. 


Németh Henrik, a mozgalom Somogy megyei képviselője lapunknak elmondta, azt szeretnék elérni, hogy minden kívánt gyermek megszülessen az országban. A magasba emeléssel azt demonstrálták, hogy a gyermek érték és nem különféle érdekek miatt fontos családtag. Arra a kérdésre, mit gondol arról, hogy az abortusz előtt az anyának meg kell hallgatnia a gyermeke szívhangját, elmondta, az élet a fogantatástól kezdődik, ebből az következik, hogy önálló szuverén ember még akkor is, ha a képességei nem fejlődtek ki. Ettől kezdve nagyon fontos, hogy továbbadjuk az életet – hangsúlyozta Németh Henrik. 
 


Fotók: Kovács Tibor


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában