Korai karácsonyi vásár

2022.09.07. 07:00

Meglepve szemeztek a kaposvári vásárlók a hóember és Mikulás dísszel

Gömbökbe rejtett mikulások, angyalfigurák, rénszarvasok és különféle betlehemi csillagok díszítik már az egyik belvárosi üzlet polcait.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A karácsonyi dekorációk egy részét augusztus huszadika után, a többi színes figurát néhány nappal ezelőtt pakolták ki a boltban. Rauth Patrícia, a kaposvári KIK üzletvezető-helyettese lapunknak elmondta, már évek óta hagyomány, hogy jóval karácsony előtt kipakolják a különféle dekorációkat. Ebbe nincsen beleszólása az üzletnek, mert központilag érkeznek a termékek. Hozzátette, a vásárlók egy része meglepően nézi a színes tárgyakat, sokan viszont már kifejezetten örülnek annak, hogy időben megvehetik a díszeket.

Fotók: Lang Róbert

Így van ezzel Turmann Nikoletta és Kovács Kitti is. A bárdudvarnoki fiatalok szerint ilyenkor jóval olcsóbban és időben hozzá lehet jutni a karácsonyi dolgokhoz. Ráadásul, ha valamit elfelejtenek most megvenni, akkor még mindig marad három hónapjuk arra, hogy pótolják a hiányosságokat. A somogyvári Trefeli Gergely azonban nem örül a „korai karácsonynak”. A férfi lapunknak elmondta, ha ebben az időszakban bemegy a boltba a gyermekeivel és ők meglátnak valami karácsonyi figurát, akkor szinte könyörögnek neki, hogy vegye meg az ajándékot. Ezért annak jobban örülne, ha csak november közepétől árulnák az ünnepi díszeket – tette hozzá Trefeli Gergely.

 

Szente Viktória, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusának marketing oktatója megkeresésünkre elmondta, ez egy marketingfogás, amellyel az üzlet azt szeretné elérni, hogy a vásárlók elsőként náluk lássák és vegyék meg a karácsonyi dekorációkat. – Próbálnak az emberek pszichéjére hajtani és felkészíteni mindenkit a karácsonyi ünnepekre – hangsúlyozta a szakember. – Ezzel arra is ösztönöz a bolt, hogy időben kezdjünk el vásárolni, mert a karácsony nagy kiadást jelent. Ezzel egyébként ki lehet használni az emberek pénztárcáját – mondta marketing oktató.

 

Szente Viktória hozzátette, most érdemes időben megvenni mindent, mert az infláció miatt nem lehet előre tudni, hogy a következő hetekben mennyivel drágulnak majd meg a karácsonyi díszek. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában