Fotók!

2022.09.28. 13:20

Oktatók álmodták meg, a diákok is segítettek kialakítani az öko-parkot

Öko-parkot alakítottak ki a Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum udvarán.

Marosi Gábor

Az új parkot, amely külsős tanórák és fejlesztő foglalkozások és tehetséggondozás helyszínéül szolgál majd, szerda délelőtt adták át. A parkban több farönk, fapad és raklapokból készült ülőhely található. Az ehhez szükséges anyagokat a SEFAG Zrt. és más cégek biztosították az intézménynek. A korábban elhanyagolt, gazos területet színes virágokkal díszítették és több fát is elültettek.

Fehér István, a SEFAG Zrt. vezérigazgatója a parkavató ünnepségen elmondta: az iskola tavasszal kereste meg az erdészetet és kért segítséget ahhoz, hogy kialakíthassák a parkot. Hozzátette: örömmel támogatták az intézmény ötletét, azért is mert a parkot egy fás környezetben, közvetlenül a SEFAG irodaház szomszédságában építették meg. Keczeli László, a KSZC Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikumának intézményvezetője az eseményen arról beszélt, az iskola az elmúlt tanévben ünnepelte megalakulásának 110. évfordulóját. A jubileum köré több programot is szerveztek. Kiemelte: a rendezvénysorozat méltó megkoronázása a nemrég kialakított öko-park. 

A Noszlopy-iskola az elmúlt tanévben öko-iskola címmel gazdagodott. Ez arra ösztönözte az intézmény vezetését, hogy szebbé tegyék az épület környékét. Keczeli László hozzátette: a parkot két oktató álmodta meg, a kivitelezésben több diák is segített, ezzel növelték a közösségi szolgálati óráikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában