Monitoring

2022.09.24. 16:00

Szívbetegeket figyelnek az új eszközök

Marosi Gábor

Hiánypótló eszközökkel figyelik hamarosan a szívbetegeket a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának (PTE KK) Szív­gyógyászati Klinikáján és a PTE KK I. Sz. Belgyógyászati Klinikáján. 
A PTE KK a Széchenyi 2020 programban háromszázmillió forint támogatást nyert arra, hogy megvásárolja az új eszközöket. A gépeket a szívsebészeti nagyműtéten frissen átesetteknél, illetve az előrehaladott szívelégtelenségben szenvedő betegek ágyánál használjak majd. A PTE sajtóosztálya lapunknak elmondta, az eszközfejlesztés célja, hogy a dél-dunántúli régióban a szív- és érrendszeri halálozási okok csökkenjenek. Emellett azért is kiemelt jelentőségű, mert a koronavírus-világjárvány következményeként nagyon sok a poszt-Covid-szindrómás kardiológiai beteg. 
A PTE KK Szívgyógyászati Klinika Baranya, Tolna, Somogy megye regionális kardiológiai és szívsebészeti centrumként a nap 24 órájában folyamatosan látja el a dél-dunántúli régió szívbetegeit. A klinikán évente átlagosan 7500 fekvőbeteget kezelnek, valamint a kardiológiai szakambulancián évi 47 ezer vizsgálatot végeznek el. Az új eszközöket várhatóan a jövő év második felében használhatják majd Pécsen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában