Borünnep

2022.10.23. 17:30

Az új bort is csapra verték a murci fesztiválon

A murciról, a mustról, a borokról és a finom ételekről szólt a hétvége Balatonlellén.

Marosi Gábor

Fotó: Nemeth_Levente

A Kis-hegyen már negyedik alkalommal szervezték meg a Murcifesztivált. A hét helyszínes eseményen 12 pincészet és ugyanennyi étterem kínálta az italokat és a különféle étkeket. Sajtkészítő és egy cukrászda kínálatából is válogathattak az érdeklődők. Utóbbi minden mentes finomságokkal csábította azokat, akik ételallergiában szenvednek.

 

Néhány pincészet már az idei, új borát is csapra verte. A látogatók Irsai Olivér, Sauvignon blanc és többféle rozét is megkóstolhattak. Az egyik pincészet a vörös libás borát is „elvitte” a fesztiválra. Bór Norbertné a Balatonlellei Hegyközség munkatársa, a program egyik szervezője lapunknak elmondta, az esemény ötlete néhány évvel ezelőtt a hegyszépítő baráti társaság fejéből pattant ki, azóta pedig igyekeznek minden évben megszervezni. A koronavírus-járvány miatt azonban egyszer elmaradt. Bór Norbertné hozzátette, a fesztivál egyik célja, hogy ősszel is minél több embert csábítsanak a Balaton partjára.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában