Kiálltak a pedagógusokért

2022.10.14. 18:56

Együtt hallatták a hangjukat a közoktatás jövője érdekében

Diákok, szülők, pedagógusok és nagyszülők is együtt demonstráltak a közoktatás jövőjéért Kaposváron. Volt, aki kutyával, babakocsival vagy éppen egyedül csatlakozott a tiltakozó akcióhoz.

Sonline

Fotó: Lang R.

Megyeszerte szolidaritási akciókkal nyilvánították ki véleményüket szülők, pedagógusok és diákok az oktatás ügyével kapcsolatban. Napközben is több oktatási intézmény dolgozói tettek közzé fotókat tiltakozásukról.

Késő délután Kaposváron szervezetek pedagógusok békés demonstrációt a Fő utcára. A Sétáló utca nyugati végéről indultak a tiltakozó fiatalok és szülők, valamint pedagógusok és nagyszülők. – Pedagógus vagyok és úgy érzem, hogy nem szabad csöndben maradnom – mondta egy somogy megyei tanítónő, aki néhány kollégájával jött iskolájukból. 

Több diák is fekete ruhába bújt, hogy így fejezze ki szolidaritását. – Úgy érzem, hogy sokat köszönhetek a tanáraimnak és ezért kötelességemnek éreztem kiállni mellettük, mondta egy kaposvári diáklány. 

A több mint ötszáz résztvevőt számláló tömeg este 6 óra körül indult el a Kossuth tér irányába, kezükben transzparensekkel, amelyeken az állt: el a kezekkel a tanárainktól, illetve tanárok nélkül nincs jövő. – Hajrá tanárok! – harsogta egy megafonba egy fiatal fiú. A sétáló utca teljes hosszában hömpölygött a tömeg a Kossuth térre, ahol óvónő, tanár, szülő, diák és nagyszülő is megszólalt. A demonstrálókhoz elsőként Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szólt. Aki elmondta: a pedagógusok bérrendezésére, valamint a közoktatás reformjára volna szükség, kiemelte: a magyar kormány felelőssége az oktatás sorsa, ami egyben az ország jövőjének záloga is. 

Nagyatádon is demonstráltak a pedagógusok mellett szülők, diákok és tanárok, mintegy 250-en vettek részt a megmozduláson. Úgy tudjuk, hogy Barcs környékéről is érkeztek szimpatizánsok az eseményre. 

 

Címkék#pedagógus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában