Percről-percre

2022.10.14. 10:09

Somogyi tanárok is csatlakoztak az országos tiltakozáshoz

Országos pedagógussztrájkot hirdettek péntekre, s az ország több pontján így Somogyban is kiálltak szülők és diákok a tanárok mellett.

Illusztráció

Fotó: Lang Róbert

19:00 

Helyszíni összefoglalónkat, itt olvashatod!

18:30

Több mint ötszázan gyűltek össze a kaposvári Kossuth téren péntek este. 

 

18:10

Pénteken napközben a marcali Mikszáth Kálmán Iskola pedagógusai és diákjai polgári engedetlenségi akcióban vettek részt. Bejelentett sztrájkot szerveztek az iskolába erre a napra. 

18:00 

Nagyatádon is demonstráltak a pedagógusok mellett szülők, diákok és tanárok, mintegy 250-en vettek részt a megmozduláson. Úgy tudjuk, hogy Barcs környékéről is érkeztek szimpatizánsok az eseményre. 

17:30

Elkezdődött a pedagógusok melletti demonstráció Kaposváron. A Fő utcán sétált a tömeg a Kossuth térre. 

14:45

"Tanítani akarunk, de nem mindegy hogyan" - olvasható a Szennai Fekete László Általános Iskola Kaposfői Tagintézmény pedagógusainak közös facebook bejegyzésében. Az intézmény 23 pedagógusa öltözött feketébe pénteken és közös fotóval fejezték ki szolidaritásukat a közoktatás ügye mellett. 

14:09

A Somogy Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kaposvári Tagintézménye dolgozói közül is többen csatlakoztak a pénteki tiltakozáshoz. A közösségi oldalra feltöltött fotójukon a tenyerükre piros felkiáltó jelet festettek, s azt írták a képhez: kiállunk a magyar közoktatásért és minden szereplőjéért.

14:00

A Somogyjádi Illyés Gyula Általános Iskolában is sztrájkoltak a pedagógusok pénteken. A tantestület mintegy fele, összesen kilencen döntöttek úgy, hogy néhány órára nem veszik fel a munkát. Úgy tudjuk, hogy az intézményben minden órát megtartottak és az esemény miatt egyetlen gyermek sem hiányzott.
13:35

Rövidített órákat tartottak pénteken a demonstráció miatt a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnáziumban, de van olyan pedagógus is a tantestületből, aki már több napja nem vette fel a munkát. A tiltakozó megmozduláshoz nem minden munkácsys pedagógus csatlakozott, hanem 23-an és további négyen szolidaritást vállaltak. 

10:00

Balatonbogláron néhány szülő állt ki az iskola elé, hogy a saját készítésű transzparenseikkel üzenjék, kiállnak a gyermekeiket oktató pedagógusok mellett. "Tanár nélkül nincs jövő, néma szolidaritás", ez állt a táblán. 

A nagyatádi Ady Endre Technikum és Gimnázium oktatói is demonstráltak péntek délelőtt. Tizenketten kétórás sztrájkot tartanak, hogy kiálljanak az oktatás ügye mellett. 

A fonyódi Palonai Magyar Bálint Általános Iskola pedagógusai is kiálltak a közoktatás ügye mellett. Nyolcan demonstráltak az iskola épülete előtt, transzparenssel kezükben, amelyen az állt: "mert vétkesek közt cinkos, aki hallgat, sztrájk."

 

9:00 

Az Igali Batthyányi Károly Általános Iskola is csatlakozott a megmozduláshoz. Azonban közösségi oldalán az intézmény úgy fogalmazott: nem sztrájkolnak és engedetlenkednek, mert a kieső kollégákat nem tudnák pótolni, de ettől még véleményük van. - Úgy érezzük, hogy magunkra hagytak minket. Úgy érezzük, hogy a pedagógusok társadalmi megbecsültségét szándékos kommunikációs stratégiával aláássák, olvasható a közösségre feltöltött bejegyzésben. 

Összegyűjtöttek 12 pontot, amellyel azt foglalták össze, mit "kíván az igali pedagógus". 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában