Őszülő város

2022.10.13. 14:00

Elkezdődött az őszi virágosítás Kaposváron

Különös objektumokra lettünk figyelmesek a Fő utcán, amelyek az egykori virágládák helyére kerültek. Kiderült, nem csészealjak landoltak a sétáló utcán, csupán megkezdték a szokásos őszi növénycserét.

Koszorus Rita

Fotó: Lang R.

A fő kertészeti idény beköszöntével megkezdődött Kaposváron az egynyári növények éves cseréje, ezért a város több pontján találkozhatnak a közlekedők a Kapos Holding munkatársaival. - Városszerte kétnyáriakat, valamint évelő cserjéket ültetnek ezekben a napokban, mondta kérédsünkre Remeczki Rita főkertész.

A virágosítás több hetet vesz igénybe, várhatóan még novemberben is dolgoznak majd. 

virágosítás Kaposvár
Fotós: Lang Róbert 

Remeczki Rita arról is tájékoztatott, hogy a Fő utcára japán díszcseresznyéket ültetnek novemberben a nemrégiben kihelyezett óriási látszóbeton planténerekbe. A különös formájú műkő edényeket a meglévő növényszigetek színéhez igazították. Eddig kilenc ilyen érkezett, és még további nyolcat szállítanak le. ezekbe kerülnek majd a japán díszcseresznyefák, amelyek hasonlóak az Ady utcában tavasszal már színpompás virágzatukkal szemet gyönyörködtető növényekhez. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában