Előkészületek

2022.10.13. 11:29

Már készülnek a somogyi temetőkben a közelgő ünnepre

Már a halottak napjára és mindenszentek ünnepére készülnek a megyei temetkezési kft. dolgozói. Csak Kaposváron közel 100 ezer látogatóra számítanak a négynapos hosszú hétvégén.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Róbert

A költségnövekedés miatt az idén visszafogott fejlesztéseket hajtottak végre Somogyban, volt olyan építkezés, amelyikhez önkormányzati támogatást kaptak. A kaposvári Keleti temetőben 20 helyes urnafalat helyeznek el a Szent Anna-kápolna közelében, a munkálatok jelenleg is zajlanak. A Nyugati temetőben három urnaparcellát alakítottak ki határoló utakkal, s további három urnafal kihelyezése folyamatban van. 

Puskás Béla, a megyei temetkezési kft. ügyvezető igazgatója azt mondta: Somogyban összesen 35 temetőt üzemeltetnek, Kaposváron ebből tíz található. – Ezen kívül Balatonszárszón, Balatonlellén, Nagyatádon és Csurgón is több temetőt tartunk fenn – közölte. – Megkezdtük az ünnepek előtti takarítást, kisebb karbantartási munkálatokat. 

A négynapos, ünnepi hétvége alatt csak a kaposvári temetőkben közel 100 ezer látogatóra számítanak. Akárcsak az előző években, úgy az idén is nagy hangsúlyt fektetnek a közbiztonságra. Puskás Béla azt mondta: a rendőrségen kívül a polgárőrséggel is zajlanak már az egyeztetések. 

Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában