Szülinapi projekthét

2022.10.07. 16:12

Névadójuk küllemét öltötték magukra a zrínyis diákok

Zrínyi Ilona először, másodszor, harmadszor és sokadszor is átlépte a kaposvári Zrínyi Tagiskola kapuját pénteken. Nem az udvaron álló szobor mozdult meg, hanem az alsó tagozatosok öltöztek be a születésnapi projekthét záró rendezvényén, amelyet az iskola ötvenedik születésnapja alkalmából tartottak.

Turbéki Bernadett

– Meglepően sokan, több mint egy osztálynyi kisgyermek öltötte magára névadónk, Zrínyi Ilona küllemét. 1971-ben, amikor az intézmény megnyitotta kapuit, még Pázmány Péter utcai Általános Iskolának hívták, de annyi nő dolgozott az intézményben, hogy úgy döntöttek, egy erős nőről nevezik el – mesélte Varga Letícia, aki a projekthetet megálmodta és kollégái segítségével megvalósította.

Pénteken kifutóvá változott az emeleti aula, Zrínyi Ilona hasonmásai vonultak végig a osztálytársaik és tanítóik előtt.

–Ezt a festményt egy tanítványom édesanyja készítette nekem. Aki járt az irodámban, már láthatta, bár biztosan nem ezt a képet figyelte – emelte magasra a festményt Puska Zoltán igazgató. – Szerintetek ki hasonlít leginkább a festményen látható Zrínyi Ilonára? - tette fel a kérdést a diákoknak. A jelmezesek között nemcsak lányokra lettünk figyelmesek: egy Tököly Imre és egy Zrínyi Ilonának öltözött kisfiú is felvonult a lányokkal.

– Nagyon szeretek versenyeken indulni, beöltözni, ezért találtuk ki a szüleimmel, hogyan tudnék Zrínyi Ilonának öltözni. Egy kicsit kényelmetlennek érzem a jelmezt – mondta a másodikos Szabad Mihály, aki egy Zrínyi Ilona festménynek öltözött.

– Egy hétig készültünk anyukámmal a beöltözésre. Megvette nekem ezt a szép ruhát hozzá. Szerintem kényelmetlen lehetett akkoriban ezekben a ruhákban járni, de azért szívesen élnék Zrínyi Ilona korában – mondta az elsős Balogh Blanka, aki egész héten különböző vetélkedőkön és érdekes programokon vehetett részt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában