Téli tüzelő

2022.10.15. 09:00

Somogyi fával fűtenek az ország más részein is

Nem kapnak elég fát a viszonteladók a Somogyi Erdészeti és Faipari Zrt.-től (SEFAG). A problémát az egyik dél-somogyi tűzifa kereskedő jelezte szerkesztőségünknek.

Marosi Gábor

Illusztráció

Fotós: Lang Róbert

A vállalkozás vezetője elmondta, nagy szüksége lenne arra, hogy minél több fát dolgozzanak fel, sok vevőjük ugyanis otthon nem tudja elvágni és felaprítani a téli tüzelőt.

A témával kapcsolatban megkerestük a Sefagot. Az erdészeti társsaság válaszában úgy fogalmazott, jelenleg elsődleges feladatuk, hogy végrehajtsák a Tűzifaprogramot, amelynek keretében közvetlenül szolgálják ki a lakosságot, ahogyan tették ezt eddig is. Kiemelték, az önkormányzatokat is el kell látniuk szociális tűzifával, hogy a települések segíthessenek a rászoruló családoknak. Hozzátették, emiatt a viszonteladók felé korlátozottan tudnak értékesíteni, azonban a tavalyhoz hasonló nagyságrendileg 40 ezer köbméter tűzifát már megkapták a kereskedők.

A dél-somogyi vállalkozó arról is beszélt lapunknak, hogy a Sefag erdeiből nagyon sok fát szállítanak el az ország másik részére, például a Pilisbe. Ezzel kapcsolatban az erdészeti társaság azt válaszolta, a nagyobb erdőterülettel, de kisebb lélekszámmal rendelkező megyékből átcsoportosítják a tűzifát, oda ahol többen élnek és több fa fogy a téli időszakban. A somogyiak tűzifa igényeit azonban továbbra is ki tudják szolgálni. 
 

Címkék#SEFAG Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában