Véradókat várnak

2022.11.06. 11:30

A következő véradásra figyelmeztet a Pelikán-nap

Új szolgáltatást vezetett be a napokban az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ), amelytől azt remélik, hogy a rendszeres véradókra többször számíthatnak.

MW

Fotó: Zsedrovits Enikő

Közismert, hogy két véradás között legalább 56 napnak kell eltelnie ahhoz, hogy a szervezet regenerálódjon. Az OVSZ bevezeti, hogy a véradó a következő dátum otthoni számolgatása helyett megbízható emlékeztető információt kapjon lehetséges következő véradásának időpontjáról. Mint írják, ez lesz a véradó Pelikán-napja. A Pelikán-nap jelzi, hogy a kötelező kivárási idő letelt, és az értesítés napjától a donor újra jelentkezhet véradásra. Az üzenet automatikusan e-mailben érkezik a regisztrált véradókhoz. 

A vérellátó szolgálatnál bíznak abban, hogy új szolgáltatása elnyeri a véradók rokonszenvét, és segítségével több donor keresi fel újra a véradási eseményeket. Egy éven, azaz 365 napon belül a férfiak legfeljebb öt, a nők négy alkalommal adhatnak vért. 

Az www.ovsz.hu/idopontfoglalas oldalon lehetőség van a donor számára legalkalmasabb helyszín és időpont kiválasztására. 

A megyei véradónapok és helyszínek listáját pedig a Sonline-on is megtalálod!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában