Nemzetközi siker

2022.11.17. 06:56

Nemzetközi fitneszversenyeket nyert a fitt kaposvári anyuka

Markovics Petrának januártól ismét az edzőterem lesz a második otthona, tavasszal újabb megmérettetés vár rá.

Góz Lilla

Már gyermekként is érdeklődött a sportok iránt a kaposvári Markovics Petra. Először a lovaglás kezdte vonzani, Barbara nevű lován imádta róni a köröket. A szülés után viszont nem ülhetett vissza azonnal a lóra, ugyanakkor rettenetesen hiányzott neki a mozgás, ezért elkezdett edzőterembe járni. Idén már versenyeken is megmérette magát. 

– Júliusban kezdtem meg a felkészülést az őszi versenyekre – mondta. – Saját elhatározásból döntöttem úgy, hogy kipróbálom magam fitneszversenyen és három szövetség négy nemzetközi megmérettetésén indultam – mondta el Markovics Petra. Sikerült minden kategóriában első helyen végeznie és az Európa-bajnokságon a bikinimodell-kategóriában a harmadik, a fittanyuka-kategóriában a második helyet szerezte meg. Az eredményeket kemény és kitartó munkával érte el; heti öt alkalommal másfél órás intenzív edzésen vett részt és mellette speciális étrendet tartott. 

Fotós: Hollo Csilla

– A verseny előtti utolsó időszakban csak rizs, csirkemell és uborka szerepelhetett az étren­demben, napi öt alkalomra elosztva. Ezt nehezebben viseltem, mint a kemény edzéseket – mondta mosolyogva. 
Az edzések mellett pózoktatáson is részt vett, hogy a színpadon a megfelelő pozícióban tudjon bemutatkozni. – Több­órás előkészület kell ahhoz, hogy a versenyen a színpadra léphessünk. A barnítás és a smink után muszáj lefeküdnöm, hogy ne kezdjek el vizesedni – mondta. 

Fotós: Hollo Csilla

Markovics Petra kiemelte: a felkészülésben nagy segítségére volt edzője, Plajbász István Balázs. – Szerintem nélküle nem érhettem volna el ilyen eredményeket – állította. Míg a fiatal édesanya az edzőteremben dolgoztatta az izmait, azalatt a kislánya iskolában volt. A legtöbb verseny idején a férje és a nagymama vigyázott Hannára, azonban az egyikre a kislány is elkísérhette. – Remélem, hogy egy kicsit büszke volt rám – mondta a fiatal édesanya, aki kozmetikusként dolgozik Kaposváron. 

Izzasztó január 

Markovics Petrára decemberig könnyített edzés vár, januárban viszont újra intenzíven megkezdődik a felkészülés, mert tavasszal ismét nemzetközi versenyeken fog indulni. – Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy ilyen eredményeket érek el, még most sem dolgoztam fel – mesélte el mosolyogva lapunknak a kaposvári édesanya. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában