Murva

2022.11.20. 14:00

Percekre csökkenti az utazási időt az új út

Felavatták a Csököly és Kisbajom közötti mintegy három és fél kilométeres utat a hétvégén.

Marosi Gábor

 A beruházás még a nyár közepén kezdődött el, a kivitelező néhány nappal ezelőtt fejezte be a munkát. Jakab Csongor Csököly polgármestere elmondta, a beruházásra a kisbajomi és a csökölyi önkormányzat külön-külön nyert támogatást a Vidékfejlesztési programban. A fejlesztés teljes költsége 100 millió forintba került.

– Régóta vártunk arra, hogy jó úton közlekedhessünk – hangsúlyozta Jakab Csongor. – Ez egy mezőgazdasági földút volt, amelyen a téli időszakban lehetetlen volt járni. A zúzottkővel borított út azonban lényegesen megkönnyíti az utazást. Korábban ha el akartunk menni Kisbajomba, vagy ők hozzánk, akkor Nagybajom felé 23 kilométert kellett kerülni. A beruházással nemcsak a két település közötti távolság rövidül, hanem Kaposvárra is gyorsabban el lehet majd jutni Kisbajomból – tette hozzá a polgármester.

Az eseményen Szászfalvi László Barcs és térségének országgyűlési képviselője kiemelte, az összekötő út a két település jó kapcsolatát szimbolizálja. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában