Autó-motor

2022.11.30. 10:11

Somogyi hondások: megvan az új Type-R ára

Sonline

2023 Honda Civic Type R unveil

 

  • Az új Civic Type R ára 23 990 000 Ft
  • A gyártó december első felétől veszi fel rendelést a limitált darabszámú modellre
  • A vadonatúj Civic Type R a nagy teljesítményű, hot hatch (ferdehátú) Hondák negyed évszázadnyi örökségét viszi tovább
  • A modellt minden idők legerősebb VTEC Turbo motorja hajtja, így kategóriaelső teljesítmény/tömeg arány jellemzi 
  • Az új generáció minden tekintetben, így kényelem, használati érték és praktikum terén is a legmagasabb színvonalat képviseli

 

Vége a titkolózásnak, a Honda illetékesei nyilvánosságra hozták a vadonatúj Civic Type R árát. A rég várt modell a nagy teljesítményű Hondák örökségét viszi tovább, és minden eddiginél jobban feszegeti az elsőkerék-hajtású autók teljesítményének határait. A tervezőket ezúttal is a motorsportok iránti szenvedély hajtotta, ezért kifejezetten teljesítményorientált fejlesztést végeztek, mely koncepció középpontjában azonban továbbra is a vezető áll, hiszen a lehengerlő menetdinamikával, formatervvel és használhatósággal büszkélkedő 11. generációs Civic adja az alapokat.

 

Pénzükért cserébe minden idők legfejlettebb és „legteljesebb” Type R-jét kapják a vásárlók. Hogy az új nemzedék a lehető legtökéletesebb legyen, a Honda szakemberei a legapróbb részleteket is precízen kidolgozták. Fokozták például kocsitest aerodinamikai hatékonyságát, csökkentették a különféle részegységek súlyát és növelték a teljesítményt. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában