Közös akarat

2022.11.11. 19:45

Több mint ezer aláírás gyűlt össze a kaposvári kispostákért

A szervezők a városháza előtt átadták a kaposfüredi és a toponári posta ügyében összegyűjtött aláírásokat. De Zimányban is ma nyitott ki utoljára a postahivatal.

K. G.

Fotó: Lang Robert Kaposvar

Mint ismert, a Magyar Posta Zrt. november közepétől az energiaválság miatt átmeneti bezárásra ítélt körzeti postahivatalokat, köztük a kaposvári városrészi postákat. Több mint 1100 aláírás gyűlt össze Kaposfüreden, Toponáron kicsit kevesebb mint 1000 – tudtuk meg Nagy Attilától, a kaposfüredi településrész önkormányzati képviselőjétől, aki lapunknak azt mondta, hogy teljes mértékben egyetért az aláírókkal. A posta nem egyszerűen egy hivatal, hanem egy találkozási pont, közösségi hely számukra, ugyanakkor a helyi nyugdíjasok nem könnyen utaznak be a városba, tette hozzá. 

Fotós: Lang Robert Kaposvar


A Pécsi utcai postahivatal ügyében is aláírásgyűjtést hirdettek meg, ott még nem tudni az összesítésről. A döntés ugyanis négy kaposvári postát is érint, és sokan attól tartanak, hogy az ideiglenes bezárás után nem nyitnak ki a postahivatalok. 
Szita Károly közölte, hogy felhívta a Magyar Posta vezérigazgatóját, és konkrét számokat kért arról, hogy az érintett postahivataloknál mekkora volt a forgalom és mekkora az energiaköltség. 
Ha a kapott adatok nem megnyugtatóak, lépni fog annak érdekében, hogy a kaposváriakat a lehető legkevesebb káros hatás érje – ígérte Szita Károly
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában