Útkeresés

2022.11.29. 14:00

Új utat nyitottak az iparterülethez

MW

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 747,21 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert Nagy­atád önkormányzata az „Ipari parkok, iparterületek fejlesztése” elnevezésű, TOP-1.1.1-15 azonosítószámú pályázati felhíváson. 
A százszázalékos vissza nem térítendő támogatásból végezték el Nagyatádon az egykori Budai Nagy Antal Laktanya infrastrukturális fejlesztését, illetve kiépítették a déli iparterület közvetlen közúti csatlakozását a Berzence–Nagyatád között vezető úthoz. A projekt a Széchenyi2020 program keretében valósult meg. „A déli iparterület fejlesztése Nagyatádon” című, TOP-pályázat hozzájárul a város déli részén elhelyezkedő, a Tarany felé vezető út mentén az egykori Budai Nagy Antal Laktanya területének infrastrukturális fejlesztéséhez, bővítéséhez, valamint a Berzence és Tarany közötti közvetlen útszakasz kiépítéséhez. A 747,21 millió forint európai uniós támogatás segítségével az iparterületen megvalósult a szennyvízhálózat fejlesztése szennyvízvezeték kiépítésével; az ivóvízhálózat fejlesztése; a gázvezeték-hálózat fejlesztése; a talajszennyezettség elhárítása a szennyezett talajú terület kármentesítésével; az úthálózat fejlesztésével megvalósult a rossz minőségű belső úthálózat javítása, valamint az iparterület Nagyatád–Berzence közúttal való kapcsolatának megteremtése. 
A projekt eredményeként az iparterület lehetőséget nyújt új munkahelyek megteremtésére, a foglalkoztatottság növelésére a területre betelepült és a jövőben betelepülő vállalkozások működési feltételeinek kedvezőbbé tételén keresztül. 
Mindezek mellett a déli iparterület közvetlen közúti csatlakozása Nagyatád forgalmát is tehermentesíti, a teherautók nagy részének nem kell ezentúl áthaladnia a városon.  
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában