Nevelés

2022.12.14. 19:59

Kilométer-számlálás is segíti az állatok védelmét

Kutyát sétáltatnak, adományt gyűjtenek és számos állatvédelmi foglalkozáson vettek részt a gárdonyis diákok.

Góz L.

A kaposvári iskola is csatlakozott ugyanis a Koska Hedvig orvostanhallgató ötlete alapján országszerte óvodákban, iskolákban szervezett Állatvédelmi Témahéthez. Mint kiderült, a Gárdonyi iskola igazgatója állította össze a feladatsorokat, amelyeket több tízezer gyermek részvételével töltöttek ki, s az Igazságügyi Minisztérium is felkarolta az ötletet. 

– Nyáron készültek el az interaktív feladatsorok, foglalkozástervek – mondta Bódog-Csek Judit, a Gárdonyi iskola igazgatója. – A múlt héten az online órákon egyetemi előadók, pedagógusok tartottak előadásokat, két diákunk pedig a petesmalmi vidraparkban egy filmet is forgatott – tette hozzá az igazgató. 

Országszerte ezer intézmény százhuszonötezer diákját sikerült elérniük a programjaikkal. Kaposvárról a Gárdonyi iskolán kívül a Kodály, a Toldi, a Kinizsi, a Rákóczi iskola csatlakozott a témahéthez. A programok a héten is folytatódnak. – Tápot gyűjtünk a menhelyek számára minden iskolában, valamint a gyerekek kilométert számolnak, hogy mennyit sétáltatják saját kedvencüket vagy a menhelyi kutyusokat – mondta el az igazgató, akitől azt is tudjuk, hogy szeretnének országosan tízezer kilométert elérni a sétákkal. 

– Iskolánkban a megfeszített munka mellett jut idő az állatvédelemre is, nálunk minden hónapban állatasszisztált foglalkozásokat tartanak – emelte ki Bódog-Csek Judit, akinek három örökbefogadott kutyája van, iskolájuk pedig tavaly elnyerte az állatbarát és állatvédő címet is.

Korán kell kezdeni

– A huszonnegyedik órában vagyunk, rengeteg állat szorul segítségre – emelte ki Bódog-Csek Judit. – Minél korábban el kell kezdeni a felelős állattartásra való nevelést. Az egyik ötletadó gondolatunk az volt, hogy a bűnözők nagy része állatkínzással kezdte gyerekként. Meg kell tanítani, hogy ne bántsák az állatokat. Az Állatvédelmi Témahéten a pedagógusok továbbképzésen is részt vehettek. A feladatsorok elérhetőek az allatvedelmitemahet.hu oldalon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában