Piaci körkép

2022.12.09. 17:30

Az ügyesebbeknek a hétvégén már kocsonyájuk lehet

Elmaradt az ilyenkor szokásos év végi forgalom a kaposvári piacon pénteken délelőtt.

Marosi Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

 Hiába közeleg a karácsony, úgy látszik sokan csak az utolsó pillanatokra hagyják a nagy bevásárlást. Az őstermelők standjánál nem kígyóztak a sorok, pedig nagyon sok finomságot kínáltak a vásárlóknak. Egyikük naspolyával csábította az arra járókat. A zamatos gyümölcsöt kilónként ezer forintért adta. Aranysárga belsejű, sütni való tököt szinte mindenki árult. A hideg esték egyik kedvelt ételéhez 450 forintért is hozzá lehetett jutni.

 

Zöldségből, gyümölcsből ottjártunkkor láthatóan kevesebb fogyott, tojásért és húsáruért azonban sokan álltak sorba. – Körmöt, bőrkét és valami füstölt húst szeretnék vásárolni – sorolta egy férfi, mire lenne szüksége. Többen is vásároltak kocsonyához való alapanyagot az egyik hentes bódénál, ahol nemcsak készpénzzel, hanem SZÉP-kártyával is lehetett fizetni.

– Úgy látom Kaposváron nem szeretnek csókolózni a párok, mert nem igazán viszik a fagyöngyöt – mondta az egyik őstermelő. Az élelmiszerek mellett karácsonyi és adventi dekorációk, ajándéktárgyak is megjelentek a piacon. Cziráki Józsefnétől temetői és asztali díszeket is lehetett vásárolni. Az élő növényből, szárított virágokból készült, színes gyertyával díszített alkotásokat már 900 forintért is el lehetett vinni. A nagyobbakért 2100 forintot kértek el. Az őstermelő érdeklődésünkre elmondta, a vásárlók nagyon kedvelik a különleges díszeket, az árakon pedig egyáltalán nem emeltek.

Adományért faajándék 

Fából készült használati tárgyakhoz és díszekhez is hozzá lehetett jutni a piacon pénteken. A különleges alkotásokat a Kaposvári Szakképzési Centrum Lamping József Technikum és Szakképző Iskola diákjai készítették. Sámlit, éjjeli szekrényt, telefon-, bor-, és tolltartókat, valamint mikulás figurákat is kínáltak. Agócs Attila az intézmény vezetője lapunknak elmondta, a tárgyakért pénzt adományoztak a vásárlók, az összeget az iskola alapítványa kapta.  
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában