Szeretetebéd karácsonyra

2022.12.22. 17:30

Megvendégelték az egész falut a Krisna hívők

A somogyvámosi Krisna-völgy lakói minden falubelit egy finom egytálétellel és édességgel lepnek meg a karácsonyi ünnepek előtt. Csütörtök délután minden házhoz bekopogtattak.

Góz Lilla

Fotó: Lang R.

Három kisteherautó indult el csütörtök délután a Krisna-völgyből. Hatszáz adag lencsefőzeléket és gyümölcsös darapudingot vittek a helyi lakosoknak.
– Mindig kapunk ajándékot, ételt a Krisna hívőktől, még meleg a főzelék, ebédre meg is esszük – mondta el Papp Gábor, amikor odaértek hozzá. Szerinte a jelenlegi nehéz helyzetben nincs olyan a faluban, aki nem örülne egy kis élelemnek.

Kisteherautónyi figyelmesség érkezett Somogyvámosra. 
Fotós: Lang Róbert

Házról házra haladva minden somogyvámosinak vittek az ebédből. – Sajnos nem ehetek ilyet, adják oda olyan rászorulónak, ahol vannak gyerekek – mondta a kapuban egy idős néni. Szemben Trefeli Zsolt fogadta őket. A fiatal kedveli a Krisna-hívők ételeit, főként az édességeit.

A mostani élelmiszerárak mellett bárki örül egy kis élelemnek. 
Fotós: Lang Róbert

– Ács és kőműves munkákat végeztünk nekik, nagyon kedvesek, jó kapcsolatot ápolok velük – mondta el a somogyvámosi fiatal, aki párjával él a településen albérletben. 

– Karácsonykor nem rászorultsági alapon, hanem minden somogyvámosinak vittünk egytálételt, meg egy kis édességet, az égbeszökő élelmiszer árak ellenére is folytattuk ezt a hagyományt – mondta el Gőri István Krisna-völgy kommunikációs referense. Ételt az Életért Alapítványuk egész évben országszerte segíti a rászorulókat. – Minden hétköznap meleg ebéddel segítünk, Marcaliban 130, Kéthelyen 70, míg Horvátkúton 35 adag ebéddel készülünk naponta – mondta el Gőri István. Hozzátette: karácsony hetében egy gazdag élelmiszercsomaggal is megajándékozták az ételosztás rendszeres látogatóit. Kéthelyre és Horvátkútra autós kiszállítással és a helyi családsegítő szolgálaton keresztül juttatják el a csomagokat.

Az egész falu a vendégük volt egy ebédre. 
Fotós: Lang Róbert

Marcaliban december 23-án várják a szükségben élőket az osztópontra. – Bízunk benne, hogy ezzel egy kicsit könnyebbé tehetjük a fagyos, hideg időszakot és az élelmiszer- és energiaárak emelkedése ellenére egy kis reményt és ünnepi hangulatot csempészhetnünk a lakosok életébe – emelte ki a referens.

A legtöbb segélyszervezet óriási kihívás előtt áll, hiszen az élelmiszer alapanyagokat az árstop feletti áron tudják csak megvásárolni, hiába végeznek karitatív tevékenységet, így a segítéségnyújtás sokkal több erőforrást igényel, mint korábban. Ennek ellenére a program szervezői igyekeznek kigazdálkodni a duplájára nőtt költségeket.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában