Fejlődés útján

2023.02.27. 11:28

Ásóval puhítják a palántaágyat Gigében

A jó idő beköszöntével azonnal nekiláttak a talajmunkáknak a gigei önkormányzati kertben. A polgármesteri hivatalt pedig pályázati forrásból korszerűsítik.

Góz Lilla

Fotó: Lang Róbert

Szigetelik a polgármesteri hivatal épületét Gigében. A somogyi falu csaknem 33 millió forintot nyert a Magyar Falu Programban. – Az energetikai felújítás zajlik, a tetőre napelem is kerül. A hivatallal szemben egy megújult épületbe költöztünk át – mondta el Bálint Ildikó, a település polgármestere. Az egykori hivatal új funkciót kap, itt alakítanak ki könyvtárat és az időseknek nappali foglalkoztatót. A közterekre, a temetőbe napokon belül megérkeznek a fémpadok, biciklitárolók és kukák. – Minden lehetőséget megragadunk, hogy szépíteni tudjuk a települést, mindig van tervünk, szeretnénk a közeljövőben az új hivatali épület udvarát is parkosítani – jegyezte meg a polgármester. 

A közfoglalkoztatottak nem csak az épületet újítják fel, hanem már ásót ragadtak, hogy rendbe tegyék az önkormányzati kertet. – A napokban kaptuk meg az értesítést, hogy a Start munkaprogramban húsz embert tudunk alkalmazni, akik a kertészeti munka mellett a falut szépítik, rendbe teszik – mondta a polgármester. Bálint Ildikó kiemelte: az idén szabadföldben és fólia alatt is fognak termelni. 

– Mindenképpen lesz paprika, mellette szeretnénk paradicsom-, káposztapalántákat ültetni, de lesznek tökfélék, bab, hagyma és burgonya is – sorolta a polgármester. A napsütötte kertben folyamatosan bontják majd ki a palánták fölül a fóliát. A tervek szerint a zöldségekből csalamádét savanyítanak és őrölt fűszerpaprikát is készítenek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában