Ifjú zsenik

2023.02.17. 18:19

Kimatekozták a jó megoldást a somogyi diákok

Négy somogyi városban - Kaposváron, Marcaliban, Nagyatádon és Siófokon - tartották a Zrínyi Ilona országos matematika verseny megyei döntőjét pénteken. Öt helyszínen összesen 470 gyerek bizonyította tudását.

Harsányi Miklós

Fotó: Muzslay Péter

A 2.-4. osztályos tanulók a 25 feladat megoldására 60 percet kaptak, az 5-6-os diákoknak 75 perc állt rendelkezésükre, míg a 7.-12. osztályos gyerekek másfél órán át oldhatták meg  a 30 feladatot. Kaposváron két tanintézményben várták a tanulókat: a Kinizsi lakótelepi tagiskolában 113-an vettek részt a versenyen, a Kodály Zoltán Központi Általános Iskolában 185-en.

– A verseny célja kezdetek óta  a matematika népszerűsítése – mondta Gáspárné Béres Bernadett szervező. – Az első megméretést 1990-ben Kecskeméten tartották, később Bács-Kiskunban, s 1992-től már az egész országban megrendezték. 

Bizonyították tudásukat. 
Fotós: Muzslay Péter

A Kodály iskolában pénteken hét tantermet jelöltek ki a versenyzőknek, akik időben elfoglalták a helyüket, s fél háromkor kezdődött a térségi forduló. A toponári tagiskolából négy negyedik osztályos gyermek érkezett. Rugási Andrea matematika tanár hangsúlyozta: hasznos és fontos a verseny, a diákok bizonyíthatják tudásukat, s a legjobbak az országos döntőbe juthatnak.  Pájer Bettina harmadik osztályos kisfiát, Leventét kísérte el a versenyre. Gyermeke a Gyakorlóba jár, s a felkészítő tanára Talliánné Papp Emőke volt.

Kellett a hidratálás a megfelelő agymunkához.
Fotós: Muzslay Péter

– Örülök, hogy  a gyermekem is elindulhatott – mondta. – Szerintem nagyon fontos tantárgy a matematika, rengeteg ismeretet, tudást szerezhetnek a diákok, amit később  is jól hasznosíthatnak.

Az országos döntőt április 21-23 között rendezik, melynek Kecskemét ad otthont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában