Támogatás

2023.03.17. 16:00

Ha bajba kerülnénk, segíthet a BalatonHelp applikáció

K. G.

A napokban került bajba egy windszörfös a Balaton nyugati medencéjében, ahol friss erővel támadt fel a tavaszi déli, délnyugati szél. A keszthelyi Helikon strandról indult el társával, majd Balatonberény felé vették az irányt. Ekkor elhagyta a deszkáját, ezért telefonon kért segítséget. Társa végig vele maradt, amíg megérkezett a segítség, ketten ültek egy deszkán. A vízimentők központja egyeztetni tudott a bajbajutottal, aki pontosította a helyszínt. 
A téli készenléti ügyeleti formában működő Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság (BVRK) és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) azonnal megkezdték a kutatását. A VMSZ Kenese Lomac nevű mentőhajója hamar célba ért. Ezután a segítő társ a saját eszközén, a széllel elindult vissza a strandra, a bajbajutottat a VMSZ mentőhajó vitte partra. 
A vízimentők hangsúlyozták, hogy a jó idő közeledtével fokozottan ügyelni kell a biztonságra és felkészülten kell a vízre szállni. A felszereléshez tartozik a megfelelő ruházat és mentőmellény is, valamint ne feledjük, hogy a Balaton még csak hétfokos. Emellett fontos, hogy legyen náluk segítséghívásra alkalmas eszközzel is, lehetőleg okostelefon, amelyen található a frissített BalatonHelp applikáció, pontos GPS-koordinátánkkal. A vízimentők a nyári szezonon kívüli is folyamatos készenléti ügyeletben vannak. K. G. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában