Ezer kiló harcsát akasztottak

2023.03.27. 14:06

Több mint egy tonna halat fogtak a kisgyaláni versenyen

Új, 88 és fél kilós tórekorddal zárult vasárnap a 96 órás Hársasberki-Tógazda tavaszi harcsafogó találkozó, melyen 25 csapat próbált szerencsét, s az összfogás 1052,01 kiló volt.

Harsányi Miklós

– Jó hangulatú volt a verseny, s az időjárás is kedvezett a harcsafogáshoz – mondta el érdeklődésünkre Tormási István, az egyesület titkára. – A találkozó előkészítésében a tó halőrei vettek részt, a halak mérlegelésében a csapatunk tagjai segítettek. Nemcsak az eddigi tórekord dőlt meg, hanem az összfogás is kiemelkedő volt.

A Szabados Tamás-Páncsics Krisztián alkotta Törekvő Team 176,30 kiló szürkeharcsát fogott, s ezzel megszerezték a győzelmet. A Koós Catfish Team (Koós Ferenc és Czimmermann Gábor) 140,5 kilós eredménnyel a második helyen végzett, a Malac 2 Team, Ács András és Németh Árpád 135,01 kilóval harmadik lett. A Kokk Team, Németh Zsolt és Dobai Albert a 104,3 kilós fogásával a negyedik lett, míg az ötödik Hoki-Miki Team, Peidl János és Gellért Zsombor 101,1 kiló szürkeharcsát fogott. Az Odrobina Péter-Szabó László, a Predator Angler Team 96 kilós eredményével a hatodik helyen fejezte be a versengést.

 

A Predator Angler Team fogta a legtöbb, 12 harcsát, Czimmermann Gábor fogta a legnagyobb, 88,5 kilós halat, ami egyben a Hársasberki-horgásztó új tórekordja. A 25 csapat összfogása 1052,01 kiló szürkeharcsa volt, a verseny során 45 halat fogtak, az átlagsúly 23,4 kiló volt. Tormási István azt is közölte: legközelebb április 19-24 között a Mohosz harcsafogó országos bajnokságot rendezik meg.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában