Siker

2023.03.16. 15:05

Mosdósi sikert hozott az átgondolt vízfelhasználás

K.R.

Közönségdíjas lett a mosdósi Mackóvár Óvoda a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (DDVÍZIG), a Pécsi Akadémiai Bizottság Műszaki és Földtani Tudományok Szakbizottságának Vízgazdálkodási Munkabizottsága, valamint a Magyar Hidrológiai Társaság Baranya és Somogy Vármegyei Területi Szervezetei víz világnapja alkalmából meghirdetett alkotópályázatán, közölte szerkesztőségünkkel Tóthné Mészáros Lívia, mosdósi alpolgármester.

Az intézmény nagycsoportosai vegyes technikával, felkészítő pedagógusukkal, Keresztesné Zolnai Katalinnal közösen készítettek egy a tudatos vízfelhasználásról szóló képet. Az alkotás elkészítése során a gyerekek, színeztek, rajzoltak, festettek. – Az óvodai nevelés során nagy hangsúlyt fektetünk a környezetvédelem és a fenntarthatóság témájára, mondta Simon Andrea, óvodavezető. Az intézménybe jelenleg 28 kisgyermek jár, elsősorban Mosdósról, közülük 16-an nagycsoportosak.  Ők vettek részt a kollázs technikát is alkalmazó kép elkészítésében. 

Az általános iskolákalós tagozatosai közül közönségdíjat nyert a marcali Mikszáth Kálmán utaci Általános Iskola. A Gadácsi Dóra, Jónás Szofi, Schwáb Gréta, Kovács Emília, Szován Luca  2. osztályos tanulók alkotta csapat egy rajzolt képpel nyerte el a lájkolók tetszését. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában