Ajánló

2023.04.21. 05:34

A Föld napján vármegyeszerte takarítanak

Április 22-e a Föld napja, amikor is a bolygó jövőjéért felelősséget vállalók egy napon keresztül azon dolgoznak, hogy egy szebb holnapra ébredhessünk. Ezen a napon Somogyban is zöld szemléletű akciókat szerveznek. Összegyűjtöttünk néhányat a somogyi Föld napi programokból, hogy kedvedre válogathass.

K.R.

Természetesen nem lehet Föld napja a patcai Katica tanya nélkül, ahol két napon keresztül olyan programokat tartanak, amelyek a gyerekek környezettudatos nevelését szolgálják. Így a hagyományos tehénfejés és kézműves foglalkozások mellett a szelektív hulladékgyűjtés alapvető fogásaira is megtanítják a betérő lurkókat, de Föld napja pólót is készítenek és azt is megtudhatják, hogyan lehet kreatívan újrahasznosítani a PET palackokat. 

Balatonlellén a város művelődési házban várják a Föld napját ünnepelni vágyókat, kézműves foglalkozásokkal.

Vörsön április 23-án, vagyis vasárnap tartanak úgynevezett Te szedd! akciót. Az önkénteseket a polgármesteri hivatalhoz várják, ahol kesztyűt és zsákot kapnak azok, akik megtisztítanák a környezetet. 

Nem bánnak kesztyűs kézzel a szeméttel. 

Siófokon a BRTK könyvtár várja szombaton, a Föld napján a gyerekeket öko programmal. Ezen a napon 10 órától kézműves foglalkozás és kreatív könyvkereső játék a program a bibliotékában minden korosztály számára.

Toponáron tavaszi tisztítótúrára indulnak az önkéntesek, hogy a Deseda környékét tisztítsák meg a szeméttől. 

8:30-kor a Toponári temető parkolójában találkoznak a résztvevők és igyekeznek véget vetni az Aszalói út magas fokú szemetességének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában