Bringa

2023.04.23. 11:05

A fővárosi bringásoknak népszerűsítették a Balatont

K.R.

Hatalmas tömeg volt a kerékpáros felvonuláson, Budapesten.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Érdekes süteményeket lehetett kapni néhány budapesti cukrászdában. Ehető QR kódokkal díszítették a finomságokat. A QR kódok olyan oldalakra vezettek, amelyek a balatoni kerékpáros útvonalakat népszerűsítették. Az akciót éppen az I bike Budapest kerékpáros-felvonulás idejére időzítették, amelyen sok ezer bringás vett részt, közölte szerkesztőségünkkel a Balatoni Turizmusszövetség közleményében.

Hozzátették: az akció keserű eredményt hozott, hiszen a vásárlók közül többen elmondták, hogy ők csak a Föld napja alkalmából ültek kerékpárra, a budapesti kerékpáros útvonalakat meglehetősen kesze-kuszának tartják. Sok helyen  nem tartják biztonságosnak a bringázást. Ezzel szemben a balatoni új lehetőségeket ígéretesnek és biztonságosnak gondolják. A balatoni lehetőségekre főként azok voltak nyitottak,  akik nem napi szinten, hanem egy-egy kirándulás alkalmával, de rendszeresen használják kerékpárjukat, mondta Éskovács Péter, a Balatoni Turizmus Szövetség munkatársa.

A Balaton igazi kerékpáros paradicsom

A sütemények tetejére tett QR kódok segítségével bemutatták azokat a kerékpárosközpontokat is, amelyek néhány hete nyíltak meg Balatonfölváron, Balatonfüreden és Keszthelyen. A fővárosi bringásoknak megmutatták a BalatonBike365.hu oldalt is, amely egy speciális útvonaltervező funkciót is kapott. 

Ezzel 70 tematikus túrát ismerhetnek meg a bringások.  A süteményekre tett QR kódoknak köszönhetően, a budapestiek is megismerhették az úgynevezett  "fekete öves" a kerékpárosokat is. Mint azt Éskovács Péter elmondta:  kevesen tudják, hogy a  Balaton Bike Tour segítségével már kerékpáros túravezetőket is "bérelhetünk".  Ők a Magyar Turizmus Akadémia képzésén vettek részt,  akik tanfolyam  elvégzése után speciális bringás idegenvezetőként segítik a "bringás paradicsomba" érkezők aktív kikapcsolódását.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában