Galéria

2023.04.07. 13:01

Húsvéti díszbe öltöztették a parkot Balatonlellén

Tojások és nyuszik díszítik a Balatonlelle központjában található parkot, ahol nagypénteken nyílt meg a húsvéti park.

Koszorus Rita

Fotó: Németh Levente

Több éve már, hogy a Művelődési Ház körüli parkot ünnepi díszbe öltöztetik az intézmény, az önkormányzat és a Balatonlelle Városszépítő Egylet közös erővel. A kompozíció sikeréhez hozzájárult Horváth László fafaragó mester is, aki munkáival gazdagította az idei húsvéti parkot. 

- Az óriástojások közül a kétdimenziósak díszítéséhez a város minden intézményének minden csoportja és osztálya hozzájárult, mondta Hartmann Zoltán, a Balatonellei Művelődési Ház igazgatója. Hozzátette: a lellei tojásfa mostanra közös alkotássá vált. - Több, mint ezer tojás díszíti, ez az évek alatt gyűlt össze és idén is többen hoztak rá tojást, amivel tovább gazdagították, tette hozzá Hartmann Zoltán. 

Idén nagypénteken nyitott meg a park, ahol az Szücs Imre katolikus plébános áldotta meg a parkot, ezt követte a lellei ovisok húsvéti műsora és délután a Lelle Néptánc Egyesület húsvéti népszokásokkal kapcsolatos bemutatója. 

Kézműves vásár is várja a betérőket. 
Fotós: Németh Levente 

A nyitó napon a helyszínen kisállat simogató, népi fajátékok bemutatója várja az érdeklődőket és kézműves standokon tojás dekorálással ismerkedhetnek a gyerekek. Kézműves vásár is színesíti a programot, ahol több mint húsz kereskedő és alkotó kínálja portékáit ezen a napon. 

A lellei húsvéti parkot egy hétig csodálhatják meg az érdeklődők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában