Kapókedv

2023.04.13. 11:25

Kifogták az első bajuszosokat a desedai harcsafogón

Balaskó Péter, a kaposvári Retro Pecásokk versenyzője csütörtökön egy 23 kilós harcsát fogott a desedai XII. Energofish Kupán. A hal hossza 146 centiméter.

Harsányi Miklós

Kovács Gábor,  a Kaposvári Sporthorgász Egyesület titkára közölte: a csali egy 13-15 centis bodorka volt, s Balaskó Péter felszíni csöves módszerrel horgászott. A hal gyenge kapással jelentkezett, s nagyjából 10 percig tartott  a fárasztás, ami a partról kezdődött, s aztán csónakkal fejeződött be. A Retro Pecásokk csapatának másik tagja Szekeres Tamás.

Mérlegelés után minden halat visszaengednek a tóba. Mint arról beszámoltunk, a Desedán szerdán kezdődött el a XII. Energofish Kupa. Összesen 12, egyenként 2-3 tagú csapat vesz részt a nyílt, harcsafogó versenyen. Elsősorban Somogyból érkeztek csapatok,  s  a három napos rendezvény alatt négy versenybíró látja el a feladatát, s ha fogás van, azonnal értesítik őket.  Kovács Gábor,  a Kaposvári Sporthorgász Egyesület titkára azt mondta: a verseny eredmény hirdetését szombaton 13 órakor tartják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában