Országos elismerés

2023.04.26. 14:55

Somogyi diákokat díjaztak a Szakma Sztár fesztiválon

Hétfőn kezdődött az országos Szakma Sztár fesztivál Budapesten, ahol az idén 54 szakmában 7800 fiatal szakember versenyez. Az országos szakmai tanulmányi versenyeken több somogyi induló is volt, akik szép eredményekkel térhetnek haza a megméretésről.

Koszorus Rita

A szerdai napon hozták nyilvánosságra az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyek, illetve a Szakma Kiváló Tanulója verseny legjobbjainak névsorát, 

A Siófoki Szakképzési Centrumot több szakmában képviselik tanulói a Szakma Sztár Fesztiválon. Két barossos diák Kuminka Kevin és Igert Bence is helyezést értek el. Kuminka Kevin 11/G osztályos festő-mázoló-tapétázó tanuló negyedik lett, míg Igert Bence 1/13/C osztályos épületgépész technikus tanuló ötödik helyezést szerzett. 
A Kaposvári Szakképzési Centrum Eötvös Loránd Műszaki Technikum diákjai is örebítették intézményük és Kaposvár hírnevét. A Szakma Sztár Fesztivállal egyidőbent tartották az OSZTV verseny döntő eredményhirdetését is, ahol az iskola 2/14. A osztályos tanulója, Nagy Olivér magas színvonalú teljesítményének köszönhetően a gépjármű mechatronikai technikus szakmában 1. helyezést ért el. 

Kiss Ramóna grafikus tanuló a Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium képviseletében 4. helyezést érdemelt ki. Sudár Gergő a barcsi Dráva Völgye Szakgimnázium erdésztechnikus 13. e osztályos tanulója szakmájában 3-ik helyezést ért el . 

A Szakma Sztár Fesztiválhoz idén második alkalommal csatlakozott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), amely 21 agrárszakmai bemutatóval lehetőséget ad arra, hogy a Szakma Sztár Fesztiválon interaktív módon lehessen megismerni a mezőgazdasági szakmákat.

A Szakma Sztár Fesztivál kiemelt célja a szakképzés, ezen belül a szakmaválasztás népszerűsítése és bemutatása mellett, hogy támogassa a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, utat mutasson a felnövekvő generáció számára, valamint elősegítse a szakképzésben kiemelkedő tehetségek jövőbeni gondozását.
  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában