Fotók és videó

2023.04.02. 15:54

Szirmot bontottak a színes tulipánok

Elkezdődött az idei tulipánszüret Szőlősgyörökön a Tulipgarden új, kilenc hektáros területén szombaton.

Marosi Gábor

Fotó: Nemeth Levente Foto

A hatalmas méretű kertben már több ezer tulipán bontotta ki szirmait. Mátrai Zoltán a vállalkozás társalapítója érdeklődésünkre elmondta: kertjükbe 120 ezer virághagymát ültettek el, és összesen hetven -féle tulipán nyílik majd ki a következő hetekben.

– Normál esetben egy hónapig lehet megcsodálni a virágokat, de mivel nem süt annyira a nap, ezért vélhetően elhúzódik pár héttel az idei szezon – hangsúlyozta Mátrai Zoltán. – Az országban 13 helyszínen vagyunk jelen, de egyelőre még nem mindenhol nyitottuk ki a kapukat. Húsvétkor azonban az összes helyszínünkön várjuk majd az érdeklődőket – tette hozzá a Tulipgarden társalapítója.

A szőlősgyöröki tulipánoskertben az első napon is már több százan fordultak meg. A kirándulók nemcsak vásároltak a színes növényekből, hanem sétáltak is a sorok között. A köralakban ültettek tulipánoknál pedig elkészítették a „kötelező” virágos képeket.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában