Új ravatalozó épült a régi alapra

2023.04.24. 16:00

Tizenötmilliós falubusszal is gazdagodott a hétvégén Darány

Gamos A.

Régi alapokra új ravatalozót építettek a református temetőben. Szemere Antal barcsi építész tervei alapján két ütemben, a Magyar Falu Program 32 millió forintos támogatásával készült el a beruházás. A régi épületet le kellett bontani, csak az alapok maradtak meg. A ravatalozóhoz vezető homokos utat kikövezték, 63 méter hosszan és három méter szélesen, mintegy 5,5 millió forint saját erőből – mondta az ünnepélyes átadáson Villányi László polgármester. 

Szászfalvi László, a térség országgyűlési képviselője beszédében kiemelte, hogy a közösségi összefogás csodákra képes, mert ahol az akarat hittel párosul, ott minden lehetséges. Arra is utalt, hogy egy-egy település mércéje, (m)értéke függ temető állapotától. A 90. zsoltár első versének eléneklése után Kocsis Ábel, somogyudvarhelyi lelkipásztor mondott áldást. 

Darány nemcsak a református sírkert környezetébe szépen illeszkedő, keresztyén lelkiséget sugárzó új ravatalozójával gazdagodott, hanem falubusszal is. A 9 személyes jármű beszerzésére közel 15 millió forintot kapott az önkormányzat, szintén a Magyar Falu Program keretében. 

Címkék#Darány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában