Helyi közélet

2023.04.18. 13:05

Tündérmese varázsolta el a somogyi gyerekeket

Lőrincz Sándor

Somogyi gyerkőcök is megtekintették a hétvégén a Nemzeti Színház Márkó Eszter rendezte Leánder és Lenszirom című mesejátékát. A fonyódi II. Rákóczi gyermekotthonból, valamint a mesztegnyői, a nagybajomi és a böhönyei lakásotthonban élők közül másfél tucatnyian utaztak a fővárosba az előadásra, mely Szilágyi Andor műve nyomán készült, és a Csongor és Tünde óta írt legszebb magyar tündérmeseként emlegetnek. 
A Szép Ernő-díjas író fantáziáját a legfiatalabb korosztálynak szánt darab születése kapcsán Benedek Elek Csudafa című meséje ihlette meg, ám a látványos, sodró lendületű mesedráma olyan neves elődök motívumait is magába olvasztja, mint például a Vadhattyúk, de akár Shakespeare művekre is utal – megidézve a Szentiván­éji álom varázslatos világát. 
A gyerekek élvezettel kísérték figyelemmel a kétfelvonásos mesejáték izgalmas történetét, melyet térítésmentesen tekinthettek meg az intézményfenntartó, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság, valamint a Nemzeti Színház gyümölcsöző kapcsolatának köszönhetően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában