Szavazás

2023.05.26. 12:59

Még két hétig lehet csatlakozni az Év Informatika Tanára Programhoz

Sonline

Illusztráció

Fotó: Gorodenkoff

Korábbi cikkünkben már beszámoltunk arról a kezdeményezésről, amelynek célja, hogy a somogyi iskolák modern, oktatást segítő informatikai eszközökhöz jussanak. A Programot a szervező Precognox Kft. mellett számos helyi vállalkozás is támogatja, ennek köszönhetően idén már közel 4 millió forint áll rendelkezésre, amelyből az Év Informatika Tanárának választott pedagógus bruttó 500.000.- Ft.-ban részesül amellett, hogy egy évig a Cím birtokosa is lesz.

A fennmaradó összegből pedig a győztes mellett több pedagógus is gyarapíthatja majd iskolája informatikai eszközparkját. Ráadásul a szervezők felkérik a Programban sikeresen részt vevő informatika tanárok által képviselt iskolák intézményi fenntartóit az elnyert összegek megduplázására. Így akár 10 millió forint értékben juthatnak majd a nyertes tanintézmények informatikai eszközökhöz, amelyeket maguk választhatnak ki.

 

Informatika tanárként tehát mindenképpen érdemes a Programhoz csatlakozni, annál is inkább, mert ez könnyedén megtehető, méghozzá a 15 perc alatt kitölthető űrlap segítségével. Erre egészen a tanév végéig, tehát június 15-ig van lehetőség.
 

Természetesen a szervezők szintén a tanév utolsó napjáig várják további támogatók jelentkezését. A felajánlási szándékot a Támogatói űrlap kitöltésével lehet jelezni.

A nyertes tanárok által választott informatika eszközök a nyári szünet alatt kerülnek beszerzésre, illetve szeptember elején pedig átadásra, így azok már egészen a tanév elejétől az iskolák rendelkezésére állnak majd.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában